Dagens matintag

Frukost:
Liten skål med lättfil, banan, musli och linfrön.


Lunch:
Tacosallad

Mellanmål:
Liten grov macka med ost och gurka

Middag:
Lax och potatis med grönsaker

Övrigt:
Två skivor färsk ananas, cola

Dag 13: Sjukdomar kopplade med övervikten

Jag är tacksam över att jag inte har fått några sjukdommar pga min vikt. Dock har jag ju benhinneinflamation men det fick jag när jag var normalviktig.

Step

Dagens träning:
15 minuter crosstrainer
55 minuter step


Gud så länge sen det var. Fötterna var väl inte där dom skulle alla gånger. Dock efter 20 min så typ började det nästan slockna för ögonen o kände att jag blev tjock i halsen. Helt skumt kändes det så pausa i 5 min, drack upp allt vatten, viftade med handuken så jag blev svalare sedan provade jag igen o då gick det bra. Glad att jag inte gav upp, bra där Emma! Nu är jag på rätt spår igen!


(bild från google)

God morgon

Vaknade utvilad vid kl 9. Riktigt skönt så nu sitter jag och äter lite frukost. Har en del att göra idag men längtar som fan till träningen ikväll då det blir step.


Hyundai atos

Nu är jag hemma igen efter att ha lämnat pappa + sambo hemma hos dom eftersom dom kom och lämnade bilen till mig. Lilla hyundai atos aka silverräven,som pappa kallar den pga att den är grå. Hämtade även upp en vän på vägen och har även hunnit skjutsa tillbaka henne. Bilen går som en klippa och pappa lämnade full tank. Så nu blir det träning vaaaaaarje dag utan ursäkter (om jag inte blir sjukt dock, peppar ta i trä)

Så nu väntar en stenhård vecka med massa träning och bara bra mat!

Dag 12: Människor som har stjälpt

-

Helgen

Snart är även denna helg över. Igår så hade jag en fotografering på förmiddagen och sedan så blev det en spontan sväng in till stan (norrköping) där vi satte oss på en pub. Jag körde så min käre vän fick dricka lite. Mötte även min bror där. Så vi dansade sittandes och hade allmänt kul. Så var hemma lite efter kl 1. Ska lätta gå ut flera gånger nyktert bra för att få komma hem ordentligt. Man kan ha kul o dansa utan alkohol =)

Idag ska jag åka och hämta pappas bil som jag ska få låna ett tag. Ska bli så himla skönt att kunna ta sig till träningen normalt utan att vara beroende av andra.

Så har hunnit boka in träning fram tills onsdag. På medley har dom så att man kan börja boka 3 dagar innan passet är.


Måndag:  Step
Tisdag:  Aerobics
Onsdag:  Aerobics bas

Se vad jag kommer med på för pass resten av veckan. Hoppas jag kommer med på zumban på torsdag. Ska bli såååå skönt och komma igång igen.

Ego



Slänger upp en dagsfärsk bild på mig. Så här många bilder som jag lagt upp i denna blogg på mig har jag nog aldrig lagt upp på mig själv någonstans.

Känner att jag kan vara mig själv här

Dag 11: Människor som har hjälpt

Har nog itne haft så många som har varit med och hjälpt. Har inte varit så öppen med min viktnedgång förutom min kille som tycker att jag är fin som jag är.

Den person som varit mest insatt och vetat mest är Josefine eftersom vi båda är inne på samma sak. Hon och min kille är tex dom ända som vet vad jag väger. Jag verkligen längtar tills hon byter till mitt gym.


Fredag

Snart har denna dag gått! Körde in till Norrköping med en vän och vi gick lite i affärerna och sedan storhandlade jag. Vilken skön känsla det var att få köra själv.

Jag ska få låna en av pappas bilar och ha nu ett tag framöver då han o hans sambo har 4 stycken. Ska bli otroligt skönt och är taggad till max till att få dra igång nästa veckas träning!

Gjorde precis hemmagjorda hambrugare med massa grönsaker i. mums.


Skulle även bara säga att jag hoppar över denna veckas mätning och vägning och satsar stenhårt på att få bra resultat nästa vecka =)

Jag gjorde det! Jag har körkort!

Woho! Hade min uppkörning idag kl 9 imorse. Klarade den utan problem, var dock skit nervös. Kuggade ju dock på teoriprovet i måndags meeeeeen mamma ringde och kollade om det fanns någon tid inom några dagar till ny provtillfälle o det fanns, idag - i örebro! Så mamma och jag slängde oss in i bilen och drog dit och jag klarade det! Fett värt alla mil dit! Nu har jag en sak mindre att tänka på!




IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH!

Dag 10: Mina försök till viktnedgång

Tror nog hela mitt liv har varit ett försökt till viktnedgång, mer eller mindre.

Mina planer

Jag tänker lite längre fram just nu. Så fort mitt körkort är klart (vilket är typ snart) så kommer jag kunna lägga all den tid jag har lagt på körkortet (pluggandet, körlektioner, övningskörning osv) på att träna. Det är ganska mycket tid vilket jag ser fram emot, för jag älskar att träna.

När jag började denna blogg hade jag inga direkta mål eller vilken vikt jag ska sluta på och har inte det till 100% fortfarande. Jag gick dock med i JD:s utmaning att gå ner 20 kg fram till midsommar. Nästa vecka är det 16 veckor kvar dit och jag har 17 kg kvar, vilket jag hoppas att jag klarar. För 20 kg fett är bra att få bort från min kropp, dock kommer jag ta 5 kg i taget. Jag bryr mig inte om vad jag väger. Huvudsaken är att jag kommer bli nöjd med min kropp och med det kunna leva ett hälsosamt liv. Jag är sådan person att när jag får träna så blir det automatsikt att jag äter nyttigare. För jag är taggad!

Eller vad tycker ni, tycker ni det är viktigt att väga en viss siffra?

Promenix

Idag var det antagligen sista gången jag var på körskolan. Vi gick igenom säkerhetskontrollen och så körde vi en sväng.

Tog på mig träningskläderna och powerwalkade dit och hem så blev 1 timmes promenad. Riktigt skönt, men kallt!

Nu är klockan 10 och jag har både hunnit med träning och körskolan. Det är nice. Så nu ska jag plugga heeeela dagen vilket är mindre kul men måste för har en typ köttarvecka så det är bara att gilla läget.


Snygg man är när man är helt vit överallt och sminket hänger under ögonen.

Dagens matintag

Frukost:
En liten skål med lättfil med musli, linfrön och en banan

Lunch:
Grönsaker med lite tacofärs till

Mellanmål:
-

Middag:
Makaroner och köttfärssås (dock inga grönsaker till)

Övrigt:
Cola och banan

80 minuter

Blev 80 minuters promend med Josefine. Riktigt uppfriskande kan jag säga. Dock kliar mina skinkor nu för dom blev riktigt kalla. Är minus 12 grader ute.

Vi ska antagligen gå på promenad både imorgon och på torsdag. Skönt!

Dag 9: Motion i framtiden

Jag hoppas att jag finner mig ett jobb som jag kommer kunna trivas på och känna att jag kommer få mer rutiner och då kunna satsa mer på min träning. När man pluggar så är huvudet alltid aktivt vilket kan vara jobbigt ibland.

Jag kommer nog alltid tycka att gruppträning är roligast och jag hoppas att min tid kommer kunna ge mig 3-4 pass i veckan. Då menar jag efter min viktnedgång.

För jag verkligen ääääälskar att hålla igång!

Fotografering, plugg och promenad

I förmiddags hade jag en fotografering här hemma hos mig på en 3månaders bebis. Fotade föräldrarna i augusti då hon var gravid. Riktigt kul var det.

Sedan gick jag en sväng till affären och har pluggat sedan dess. Kommer inte klara denna tenta heller. Förstår verkligen inget då frågorna är så jäkla luddiga, trodde jag skulle få plugga hela kvällen men kan verkligen itne vissa uträkningar så ger upp o ska ut o gå på promenad med Josefine istället.

Gäller att ta tag i sig själv och ta nya tag

Jo det är sant.

Jag gick och la mig i sängen och drog täcket över huvudet förut efter att jag hade skrivit inlägget om mitt teoriprov. Men efter att tag när jag hade legat där så tänkte jag " näh fan här kan jag inte ligga för inget blir bättre av det". Så jag gick upp och jag har nu hunnit gjort två uppgifter på min tenta! Det trodde jag faktiskt inte att jag skulle ta tag i ärligt talat men jag är väldigt glad att jag gjorde det och även stolt över det.

Fan jag ska klara av allt jag gett mig in på. Hur svårt kan det egentligen vara?

Och det där teoriprovet, det går ju att göra om, livet går inte under även fast det känns som det precis för stunden.

Ja, som sagt jag har extrema humörsväningingar.

Dag 9: Motion idag

Motionen idag kan jag tycka är lite från och till just nu. Önskade att den var mer men har för mycket att göra just nu känner jag för att orka lägga 100 % kraft på träningen.

Värdelöst skit

Just nu är jag bara så förbannad och irriterad. Hade mitt teoriprov idag och var 1 poäng i från godkänt!!! En sketen jävla poäng. Så jävla irriterande så jag kräks på skiten. Just orkar jag fan inte bry mig om nått. Skiter i att jag har en tenta som ska lämnas in imorn som jag inte ens börjat på, skiter i att jag är fetast i världen. ååååååh


Ska lägga mig i soffan o inte gå där ifrån förns jag ska gå och lägga mig. Allt suger fan musten ur en just nu.


Råplugg och fika med girlsen

Har pluggat körkortsteori som en tok idag. Imorgon händer det grejer. Sedan så kom två av mina kära vänner förbi och vi fikade och pratade i min på varandra. Alltid lika trevligt.

Inte tränat på hela helgen, tar vi igen en annan dag.

Träningen som blev denna vecka



Inte supermycket träningen men alltid något!

Josefine

I inlägget om min tidigare träning nämnde jag en vän som heter Josefine. Henne tränade jag med som sagt väldigt aktivt med för ca 1 år sedan. Hon har även med startat en "viktblogg" som jag tycker att ni ska kolla in.

I somras gick hon ner ca 7 kg och var jätteduktig. Vet att hon har gått upp lite av dom kilona men har tänkt att börja om nu igen och ska förhoppningsvis byta tillbaka till mitt gym så hon och jag kan få träna tillsammans igen.

Här kommer ni till hennes blogg

En kul grej

Ska berätta om en kul grej föresten. Som ni vet så är jag ju intresserad av fotografering och en make up artist har frågat om jag vill vara med och samarbeta med henne. Så vi har hittat 13 modeller som hon ska sminka i vårens färger och jag ska fotografera dom. Det är verkligen något jag ser fram imot.


En bild jag tog när jag samarbetade med en annan MUA vid namn Pia Andreassson.

Dag 8: Motion tidigare i livet

Jag har väl mer eller mindre varit aktiv i hela mitt liv. Alltid tyckt om att motionera.

Började när jag var runt 6 år och började och rida (alla tycker dock inte att hästar är en sport men det är det). Red tills jag var ca 20 år. Lite till och från. Men när jag gick i 9-2 så tog jag hand en shettis som jag red på när jag var liten. Jag var ute och gick mycket med henne. Började sedan att köra henne. Men mellan varven där så gick jag dom 3 km från bussen och till stallet varje dag och mockade inte bara "min" hästs box utan även andras. Fick rida andras hästar med.

Intresset började att avta och jag blev en person som började att jogga. Orkade knappt 1 km men efter ett tag så klarade jag helt plötsligt 5 km men med oturen med sig så fick jag benhinneinflamation och började gå långa promenader. Ofta blev dom 1 mil långa. Jag var helt besatt, och ju fortare jag gick desto mer skrek mina benhinnor.

Samband med att jag började vila benen eftersom ingenting hjälpte mot benhinnorna träffade jag min nuvarande pojkvän. Blev lite smålat då vi båda blev arbetslösa.

Började att rida igen i samma stall som jag var i innan.

Sedan började jag att träna på korpen med en tjej. Gick på gympa två gånger i veckan.

Sedan började jag på mitt nuvarande gym och föll för det direkt. Började även att träna med Josefine och vi var som besatta i vattengympa pch afropowerdance. Vi gick o tränade varje dag. Sedan bytte hon gym av vissa anledningar och jag tappa suget lite för fanns ingen där som man kunde pusha eller bli pushad av.

Var ca 1 år sedan min käre vän bytte gym och jag har nu varit där till och från sedan dess.

För att göra den långa historian kort!



Dag 7: Mitt förhållande till godis/snacks

Jag är i regel mer en matmänniska helt klart. Som jag även sa i "Dag 6: Mitt förhållande till mat"-inlägget.

Dock tycker jag om chips väldigt mycket. Sourcream onion är så jävla gott. Men försöker att undvika det just nu. Men jag har aldrig varit en godisälskare, då äter jag hellre en god måltid.

Jag är ingen heller en typisk tjej som älskar choklad. äter aldrig choklad. typ i alla fall. Så förstår inte riktigt på de som typ skulle dö utan choklad. haha

Veckans resultat

Hänt lite på både måtten och vågen. Hade inte räknat med något större minus heller, snarare plus. Skynda långsamt som det så fint heter ;)

It's friday i'm in love

Idag är min vägning- och måttdag. Har hunnit och gjort båda delarna men hinner inte lägga upp det här för jag ska in på statskörning som är sista momentet innan uppkörningen. Ska vara där kl 10. Men kan säga att det är lite minus här och var! Så det är jag glad över.

Lägger upp resultaten sedan när jag kommer hem i eftermiddag.

Promenix

Blev 50 minuters promenad. Riktigt skönt var det faktiskt. Var genomsvett när jag kom hem. Så totalt blev det 80 minuter promenad idag. Inte varje dag det händer. hihi

Fuck yeah

Ursäkta uttrycket men jag var ju på min lilla uppkörning och hade det varit min riktiga uppkörning hade jag klarat det!! Hennes kommentar var " lugn och stabil och tog inga risker i onödan". IIIIIH. Glad? Svar ja.

Fan idag är en sådan dag där inget kan stoppa mig!fuck yeah säger jag bara

Blir att gå en promenad nu!


Bild tagen från google

Dag 6: Mitt förhållande till mat

Jag tycker om mat. Jag skulle nog bli galen utan mat. Mitt humör sjunker direkt när jag inte får mat. Jag äter hellre en god måltid med lax och något till än att äta godis, helt klart.

Kan inte skriva så mycket mer i denn punkt. Jag gillar mat helt enkelt, på gott och ont.

Tiden går fort

Kom och tänka på att tiden går fort. Jag är redan inne på min 5e vecka på mitt "nya liv". Det har ju gått framåt och varit minus på både mått och vågen.

Inte nog med det så har jag, just jag körkort snart. Kan faktiskt inte fatta att det snart är verklighet. Något som jag drömt om hur länge som helst kan snart finnas i min hand. Började övningsköra med min pappa när jag var 18 år men insåg att han inte var någon bra handledare direkt. Sedan den 25 oktober -10 har jag övningskört och skrev sedan in mig på körskolan 11 januari och tänk, innan denna månad är slut finns förhoppningsvis kortet i min hand. woho.

Kom på en sak, jag skriver väldigt mycket vad jag tycker och känner i denna blogg, tycker ni jag skriver för mycket av vad jag känner? Som ni kanske märkt är jag en person som ena stunden är skitglad och inget kan stoppa mig och andra sekunden pissledsen och kan lika gärna gräva ner mig. Ja lite sån är jag, tyvärr ;)

Okej nu svamlar jag på känner jag. Ska väl skriva något mer idag dock inte vad jag ätit för det är inte nämnvärt ändå.

Just det, gick även en promenad till mamma fram och tillbaka så kom ut och gick ändå! Plus i kanten till mig.

30 min promenad

Gick förövrigt 30 minuters promenad hem från körlektionen. Tycker det är bra av mig. Vart även lite sugen på att gå en promenad ikväll, mest för att det är uppfriskande.

Min lilla plutt är sjuk så vi ska nog bara ta det lugnt idag förutom att vi ska tvätta. Jag ska inte plugga ett skit för satt igår hur länge som helst och gjorde klart det mesta så att jag kan ta det lite lugnt denna vecka med pluggandet, måste dock lägga mer fokus på teorin. Så jag hoppas jag kan ta en runda sen mellan tvättomgångarna.

Vad ska ni träna för något idag om ni nu ska träna? =)

För mycket fokus på annat?

Jag är inte 100 % motiverad till min viktnedgång känner jag. Jag var det i början men nu känns det mest.. bläää.

Men är nog antagligen att jag måste lägga stor fokus på skolan som är svår och fokus på mitt körkort. Har liksom lilla uppkörningen imorgon så är väldigt nära nu. Men jag tror fakiskt att efter jag har tagit detta körkort så kommer jag nog känna mig mindre stressad och kunna lägga mer fokus på min viktnedgång.

Menar inte att jag inte ska sluta eller ge upp med det men jag kommer inte heller bli besviken om det inte är världens minus på vågen några veckor framåt eftersom jag inte har all energi och fokus på träningen och kosten. Men så fort mitt körkort är klart, då jäklar blir det oxveckor fram till jul som min far så fint brukar säga.

Ni kanske tycker jag är dum i huvudet eller något som inte pallar med att göra det samtidigt. Men då får ni tycka det!

Cardiowave

Jag hittade tillslut en bild och även namnet på denna maskin. Cardiowave heter den. Någon som känner igen namnet?


Så ser den ut

Huvudvärk dag 2

Mums på denna huvudvärk. Den är olidlig kan jag säga er. Blev som sagt lite cola zero igår och blev även lite nu på kvällen.

Det går fint fram till eftermiddagen/kvällen där någon gång då börjar det att dunka som bara den. Gillar ju inte kaffe heller. Men ska nog köpa koffeintabletter som ni tipsat om o se om det hjälper. Hatar detta beroende.

Blev 15 minuter crosstrainer idag och 15 min trampmaskin som jag kallar det. Har inte hittat någon bild på en sådan än men det suger i både lår och röv när man använder den kan jag lova!

Kan ju återkomma den dag jag hittar en bild på den, eller ni kanske har en bild, ser typ ut som en crosstrainer fast man trampar utåt mot sidorna i stället.

Dag 5: Min självkänsla

Vad är det?!

Nej men skämt och sido. Jag har nog aldrig haft något vidare självförtroende. Var ful och fet när jag var liten och en sådan person kan ju inte ta för sig lixom. Nej det går ju inte. Vad kan folk säga då? Att jag ska hålla tust för att jag är fet? nej så jag höll mig i bakgrunden.

Jag har alltid klagat på mig själv. Då jag var som smalast då var jag väl värst. Skulle 100 personer säga att jag var söt/snygg och sedan skulle det komma EN person o säga att jag var ful. Jag skulle inte tro på de 100 personer som tyckte jag va söt, jag skulle tro på den enda personen som tyckte jag var ful. Jag är så fortfarande.

Visst. Jag är en person som vågar ta för mig mer nu. Ha min röst hörd och så vidare men jag kan inte säga vad jag är bra på för då kritiserar jag mig själv ännu mer. Är en spärr där som inte vill gå bort. Samma sak gäller mitt utseende.

Hur är eran självkänsla?

Leva på pasta

Usch, känns som om jag kommer leva på pasta fram till den 25e. Gillas verkligen inte.

Någon som har något bra och billigt/snål variant på nyttig mat?


Dagens matintag

Frukost:
Liten skål med lättfil, musli och linfrön och en grov liten macka med ost.

Middag:
3/4 paket nudlar och lite kesella.

Mellanmål:
Två små grova mackor med ost och gurka.

Middag:
Ris och kycklinggryta med grönsaker.

Övrigt:
Funlight och cola zero.

Mycket kolhydrater idag men är inte så rika just nu så måste äta upp det vi har i kyl och frys. Dock har jag ätit i små portioner.

Träningen avklarad för idag

Jätteglad att jag tog mig till gymmet idag. Jag vill verkligen träna, det jag tycker är kul. Blev 45 mincrosstrainern och jag hade högt tempo.



Kan vara duktig om jag vill

Mhm. Ingen koffeindricka än så länge. Har cola zero hemma men jag försöker o hålla mig borta. Dock känner jag att den nedrans huvudvärken börja komma som jag får så fort jag inte får koffein. Den huvudvärken är dock FÖRJVÄLIG. Inget hjälper imot det tyvärr. Inte ens huvudvärkstabletter.

Någon som känner igen sig?

Men snart blir det gymmet. hej o hå.

Dag 4: Hur tillät jag mig bli så här stor?

Det är en bra fråga. faktiskt. Har inget bra svar på denna.

Fattar noll

Sitter här och försöker verkligen att göra klart en tenta som ska in imorgon. Men jag fattar inget och har inte gjort det heller sen jag började med den. Handlar om divere kalkyler och marginaler som man ska räkna ut i ett företag. Usch säger jag bara.


Mums på dessa pålägg

Måndag och ny vecka

Då är det måndag idag. Solen skiner och  det är -12 grader. Usch säger jag. Det som var på väg att bli vår.

Har en massa plugg idag att ta hand om men ska försöka träna av något slag. Antingen blir det zumba eller en promenad. Inte bestämt mig en. Känner att denna vecka måste det bli hardcore när det gäller maten och träningen om jag vill se ett större minus på vågen och måtten.

Dagens matintag

Frukost:
Liten skål med lättfil, musli och linfrön och en grov macka med ost och gurka.

Mellanmål:
-

Lunch:
-

Middag:
Lax med grönsaker och hemmagjord dillsås.

Övrigt:

Cola zero

Glest mellan matintagen idag. Åt dock frukostvid kl 12 och åt middag vid kl 18. Inte så bra. Men dom dagarna finns tyvärr ibland.

En vän kommer hit snart som jag inte träffat på ett tag så blir antagligen fika av något slag med. Men hoppas inte =)


Dag 3: Mina "ursäkter"

Den klassiska ursäkten är väl nog "ja men imorgon är det en ny idag". Visst ibland kan man tänka så, men inte varje dag!

En ursäkt som jag har är att jag hatar att vara svett i mina vanliga kläder. Det är det värsta jag vet. Tar hellre bussen några hållplatser än o gå om jag vet att jag kommer att bli svett. Men när jag tränar så älskar jag att bli det.

Längtar som bara den just nu

Jag bara längtar efter mitt körkort! Och bil! Vill ha det nu. För jag vill träna!
Okej, tänker ni, det är väl bara att gå dit? Men för mig är det inte det. HATAR att gå till träningen. Speciellt själv. Det är tråkigt. Jag är själv hela dagarna, måste gå själv. blä. Jag vill verkligen åka och träna men vill inte gå ut i detta väder för det är HALT och -12 grader. Men hade jag haft en bil nu så hade jag åkt dirket. Det handlar inte om slöhet utan att jag vill att saker och ting ska vara smidigt. Har åkt buss hela mitt liv och är trött på att behöva passa saker hela tiden och att allt ska ta så mycket längre tid. För jag vill inte vara helt slut när jag går till träningen, vill kunna ta ut mig när jag är där.

Jag vill träna, jag älskar att träna, men vägen dit gör att jag tappar suget.

Hur tar ni er till träningen och hur långt är det dit ?

Frukost

Sitter här och äter lite frukost. En riktigt god en enligt mig men liten skål med lättfil med musli och linfrön och en grov smörgås med ost och gurka och äppeljuice.


Dag 2: Min barndom ur ett viktperspektiv

Jag har väl alltid varit fet mer eller mindre. Eller en period i tonåren var jag faktiskt normal i kroppen.

Som barn
Redan när jag var bebis så såg jag ut som en stoppad korv. Usch. Sedan när jag började komma upp vid 5 år så skillde sig mina föräldrar och jag har bott hos min pappa mestadels av mitt liv och han kunde ingenting om matlagning så jag är uppväxt på mackor, makaroner, mackor, makaroner och så mackor. Inte konstigt att man såg ut som man gjorde (gör). Var fet på mellanstadiet. Inte nog med de så ville pappa att jag skulle klippa page. Fy fan så jag såg ut. Som en rund fotboll.

Som tonåring
Jag började högstadiet. I 8an så vände det till det bättre. Jag växte på längden och min kropp smalnades av. Jag vet att jag var så glad när jag gick i 9an att jag var 162 cm lång och vägde 62 kg. Jag vägde inte mer än längden(minus 100 då) och hade BMI 23! Dock var väl denna period i mitt liv där jag typ åt ett par knäckemackor om dagen och hetsvägde mig typ 5 gånger om dagen.

I gymnasiet
I slutet av ettan så började jag med p-piller pga att min mens typ aldrig kom så att den kunde bli regelbunden och det var då det börja och vända. Jag började svälla! Så efter 3 månader slutade jag med dom. Sedan låg jag på ungefär samma vikt. Vet dock inte exakt. Sedan i mitten av 3an så skaffade jag mig min nuvarande kille. Tänkte ge mig på att äta p-piller igen fast ett annat märke och nu i efterhand så var det det värsta jag skulle kunna ha gjort. Jag verkligen SVÄLLDE! Hade från början C och gick till E/F som jag har idag. Har väl legat på ungefär samma vikt i 2 år nu och är glad att jag är påväg mot rätt håll nu. (Kan tillägga att jag fick benhinneinflamation i samma veva så var inte aktiv på ett tag men det berättar jag mer om i en annan punkt)

Bloggtips

Jag vill läsa ännu mer vikt/hälso/tränings/kostbloggar. Så skriv gärna ner era favoriter så man kan få massa mer insperation.

Veckans mått och minus

Det går fortfarande neråt på vågen. Sakta men säkert ;) Dock gav inte måtten något. Det är ju där jag helst vill se att det händer något. Men anade att det inte skulel bli så mycket minus med tanke på denna vecka som har varit. Tur att det är enny vecka snart.


Dag 1: Vem är jag?

Ja, vem fan är jag? Förutom att jag är en tjocksmock kan ju säga att jag heter Emma och är 21 år och bor i en liiiiiten håla utanför Norrköping vid namn Finspång, även kallad äggskallebyn.


Fritid
På min fritid (har ingen just nu) brukar jag fotografera. Det är en av mina stora intressen och har hängt med mig ett bra tag. Har även en fotoblogg som jag använder mig av för att lägga upp mina bilder. Är mest, eller det är typ bara människofotografering jag pysslar med.

Här har ni några bilder jag har tagit:

Förutom fotografering så är ett av mina intressen att träna. Älskar det. Tycker om att röra på mig och få köra slut på kroppen. Håller även på att tecknar och intresserad av inredning, smink och naglar.

Min personlighet
Ja vad ska jag säga om den. När jag är glad, då är jag verkligen GLAD med massa energi. Men så fort något går imot mig blir jag som en ilsken hyena/PMS-kossa. Så jag tycker synd om min sambo som lever med mitt humör. haha. Men tycker om att vara social och känner väldigt mycket folk. Är även en typ-människa. Säger ordet TYP flera gånger i en mening och är väldigt bra på att svära. (hemsk jag är). Vad det gäller mitt självförtroende så är det lika med NOLL. Har nog aldrig haft ett heller.

Mina bekännelser

Jag snodde listan från söta JD. Så kanske ni lär "känna" mig lite mer.

Dag 1: Vem är jag?
Dag 2: Min barndom ur ett viktperspektiv
Dag 3: Mina "ursäkter"
Dag 4: Hur tillät jag mig bli så här stor?
Dag 5: Min självkänsla
Dag 6: Mitt förhållande till mat
Dag 7: Mitt förhållande till godis/snacks
Dag 8: Motion tidigare i livet
Dag 9: Motion idag
Dag 9: Motion i framtiden
Dag 10: Mina försök till viktnedgång
Dag 11: Människor som har hjälpt
Dag 12: Människor som har stjälpt
Dag 13: Sjukdomar kopplade med övervikten
Dag 14: 10 saker du inte visste om mig
Dag 15: Mina mål
Dag 16: Min metod
Dag 17: Mina förebilder
Dag 18: Hur jag hanterar motgångar
Dag 19: Lycka
Dag 20: Kläder
Dag 21: Drömmar
Dag 22: Vad jag saknar
Dag 23: Det här är jag bra på
Dag 24: Rädslor
Dag 25: Belöningar
Dag 26: Bloggar jag läser
Dag 27: Ett recept
Dag 28: Ätstörningar
Dag 29: Det här är jag stolt över
Dag 30: Min framtid

Känns bättre

Känner mig bättre idag. Har faktiskt tagit tag i pluggandet. Försöker att blicka framåt. Har dock avbokat alla träningspass. Jag får ta träningen som den kommer just nu. Måste få bort alla måsten och känna efter och göra saker när jag har lust och tid.

Har dock varit ute o gått minst 30 min varje dag denna vecka så det känns bra att jag ändå har rört lite på mig.




Fick bli en liten bild. (så ni inte blir helt förskräkta av min kropp och drömmer mardrömmar) Tror jag kan nå den kroppsformen jag vill ha om jag går ner dom kilona som jag har tänkt. Skynda långsamt!

Svacka

Jag har nog hamnat i en svacka eller något i den stilen. Så fort jag känner ett måste så bara vill jag ignorera det. Okej jag måste inte äta rätt och träna men om jag samtidigt vill få en förändring på mitt kropp så måste jag det och just nu bara strejkar hela jag! Så fort jag tänker på alla måsten jag ska göra blir jag nästan tjutfärdig. Huvudet går i högvarv hela tiden. Orkar inte träffa kompisar, har så stor lust o bara hoppa av skolan o lägga mig under täcket o bara vara där tills de finns någon energi o hämta.

Fan, vill inte ha det såhär. Vet inte vad jag ska göra. =/

Strul med att kommentera?

Är det bara jag som har strul med att kommentera hos andra bloggar ?

Krullhår

Någon som lider med samma problem? Med krullhår alltså. inte nog med att man är fet, man har lockigt hår också. Skulle göra vad som helst för att få ha långt rakt hår. Nej då fick man telefonsladdar till hår ist som kanppt går att platta ut. Har ju kort hår nu med då en frissör klipte av håret på mig en gång o mitt hår växer knappt. (har löshår på bilderna ni har sett)

Men såhär ser mitt hår ut när det är långt och och LOCKLIGT!


Ingen träning idag heller

Nej men fy på mig. Inte träna på två dagar?! Men vet ni va, nu när jag kom hem blev jag helt slut. Seriöst. Har verkligen ingen energi. Skulle jag lägga mig nu skulle jag slockna på två sekunder.

Men blir träning onsdag, torsdag, fredag och söndag i alla fall.

Nervös i onödan

Haha, jag var verkligen nervös i onödan när det gäller halkan, Var ju jättekul att slira omkring. Slängde precis i mig två grova mackor för har bara ätit en banan sen kl 8 i morse.


Halkan

Idag är det halkan som gäller! Är faktiskt nervös. Knappt sovit något inatt. haha. Men det går nog bra. Blir gymmet med mammi kväll.

Dagens matintag

Frukost: Liten skål med lättfil, musli och linfrön och en halv macka med ost och gurka
Lunch: Sallad med lite köttfärs
Mellanmål: -
Middag: Fullkornspasta med carbonara och grönsaker

Övrigt: Pepsimax och energidryck

Dålig stil av mig

Jag sa ju förut att jag skulle gå på bodycombaten men vet ni va? Jag avbokade mig. *smisk på fingrarna* Men jag känner mig för stressad just nu med skolan , måste få bli klar med denna tenta så jag kan få lite lugn och ro. MEN jag gick ju 60 minuters promenad i alla fall. Kanske blir så att jag kör lite zumba ikväll framför TVn då killen är på basketträning.

Hade tänkt att ha vilodag imorgon för ska på halkan och vet inte irkgit när jag är hemma och så och hur mycket jag behöver plugga men jag gör nog så att jag kommer åka med mamma till gymmet i stället =)


Stressigt värre

Fattar typ inget i kursen jag läser nu. Skitsegt. Har typ ingen o fråga heller eftersom jag läser på distans. En tenta ska lämnas in imorgon o har pluggat nu på förmiddagen o ska snart iväg på körlektion. Ska faktiskt gå dit fram och tillbaka så det blir 1 timmes promenad! Sen när jag kommer hem blir det o kast i i sig något o sedan dra iväg och träna. Blir bodycombat idag med! Var så himla kul! Känner av i skuldrorna idag, trodde jag skulle ha mer träningsvärk faktiskt.

Taggad på att verkligen tänka på vad jag stoppar i mig denna vecka. Hoppas på massa träning med. Vill verkligen att på fredag ska det vara ett större minus än dom två sista gångerna som har varit.

Träningen som blev denna vecka

Måndag: Zumba
Tisdag: Zumba 30 min(hemma)
Onsdag: Zumba 45 min(hemma)
Torsdag: Vila
Fredag: Zumba
Lördag: Vila
Söndag: Bodycombat

Blev 5 träningspass denna vecka + att jag gick en 30 minuters promenad hem från 4 körlektioner

Hoppas att nästa vecka blir så här bra med =)

Bodycombat

Fett nice träningspass! Första gången jag provade på det och föll för det direkt. Gud så jävla kul. Svetten bara sprutade och jag tog i för fulla muggar! Måste gå på det imorgon med för det var så himla kul. Bra tips att gå på det när man är arg ;)

Peppning! (varning för känsliga tittare ;))



Detta är kanske inte så mycket att skryta med då det finns dom som tappat MYCKET mer än mig men det är peppande att se. Här är det minus 5 cm vid naveln. Dock så  syns det ju tyvärr inte så mycket än om man fördelar det runt om.

Energi!

Åh, är precis hemkommen från ett zumbapass o fy fan vad energi jag hade! Kämpade på som ett djur och skakade dököttet allt vad jag hade! Peppingpepping :D

Ska även slänga upp en liten peppande bild här med, dock varning för känsliga tittare ;)

Veckans mått och minus

Förstog ju att det inte skulle hända något på vågen men det är ju ett liiiiiiiitet minus i alla fall ;) MEEEN kolla måttet runt min buk! Hela minus 3 centimeter och totalt minus 6 centimeter. Tror fan inte det är sant. Prövade att ta ut måttet så som det var från start och det är en glipa! woho! Men dock förstår jag inte att dom minusen existerar efter denna vecka. Men gud så jag ska kämpa nu!



Sovmorgon

Sov på tog för länge idag. Till kl 11 (!). Men har även haft så mycket o göra i veckan så det kanske det var värt. Ska läsa klart de sista kapitlena i boken och svara på repitionsfrågorna så kan jag ta det lugnt sen hela helgen.

Idag kl 17 är det zumba som gäller, dock inte hemma utan på medley. Skönt att dra dit idag, har inte varit där sen i måndags. På söndag är det bodycombat som gäller och tror jag kommer tycka det är skitkul :D

Har börjat o mäta mig lite runt kroppen eftersom det är min mått och vagdag idag.

Dålig vecka

Riktigt dålig vecka när det gäller kosten! Den har varit allt annat än nyttig så lär ju inte vara något minus på vågen imorn direkt. Inte haft någon direkt motivation till o äta "rätt" och verkligen haft mattorka.
Men det är ingen annan än jag själv som kan göra något åt det utan jag måste ta tag i det. Alla har väl sina dåliga veckor, tur att det kommer en ny snart.




Mattorka

Åh har dom senaste dagarna haft väldigt svårt att komma på vad jag ska äta till middag. Kommer verkligen inte på något även fast vi har hela frysen full av både fisk, fågel och kött.

Kom gärna med ideér på god och enkel mat =)

Dagens + och -

Dagens:

+ Att jag mellan plugget tog mig tid för att träna här hemma i 45 min. Att jag även GICK hem efter körlektionen och den vägen tar ca 25-30 min att gå.

- Att jag känner att jag tryckt i mig mat nu på kvällen vilket inte känns bra. Magen känns helt uppblåst.

Träning avklarad

Prövade en annan zumba idag framför TVn. Körde hela 45 min och denna var riktigt jobbig och jag kände att energi verkligen fanns där! Blir nog att träna hemmifrån imorgon med. Känner mig inte alls lika stressad nu när jag kan träna hemma då det inte tar 100 år att ta sig till och från träningen.

Så denna veckans träning blev inte alls som jag planerat men så blir det ibland. Skriver nog på söndag hur alla dagarna blev.

Har 4 körlektioner denna vecka! Har kört två av dom och fått massa beröm och hon tycker jag har utvecklas massor. Shit, tänk att snart kan jag ha det där lilla kortet i handen, något som jag innan trodde skulle förbli en dröm. Min körlärare är även 24 år och tjej så väldigt lätt o ha att göra med =)

Utvärdering: zumba framför TVn

Som jag sa igår så fixade min käre pojkvän zumba åt mig och har nu testat det här hemma framför TVn. Det var faktiskt kul, även fast man var själv hemma. Jag körde 30 min och blev svett och jag tyckte om rörelserna. Dock så var detta basic och jag är väl van vid lite svårare steg. Men jag har några fler att testa så det ska jag verkligen göra.
Utmärkt att ha hemma när man inte hinner dra iväg till sin träningslokal och kan ändå träna hemma med gott samvete.

4 av 5 möjliga


RSS 2.0