Gott nytt år på er!

Nu lämnar vi 2012 bakom oss och satsar järnet på 2013!
 

Söndag

Ja då är det snart nytt år. Grymt skönt. Längtar tills denna dag om 1 år. Se vad man har gjort för några förändringar med sig själv. Hoppas verkligen på goda resultat.
 
Var på gymmet i förmiddags. Körde igenom armar, axlar och skuldror. Vågar inte köra så mycket mer med dom andra musklerna än. Blev även 25 minuter promenad. Haha snacka om att vara helt slut.
 
Asfärsh efter träning
 
Kycklingsallad m. tzatziki gjord på kvarg

Finns inga dåliga väder bara dåliga kläder

 
Ja påt bara. Tänker inta ha några ursäkter (om jag inte är sjuk då) så var nyss ute och promenixade 25 minuter i halkan men har ju som tur nog mina dobbar! Verkligen något alla borde skaffa sig även fast det är sjukt fult.
 
Ingen värstingträning jag ligger inne med så längtar tills jag kan köra tungt, länge och mycket igen. Men allt tar ju sin takt så bara att hålla ut även fast det är svårt.

För fet för bild

Har försökt och ta en bild på oss 3 för att vara med i tidningen på nyföddasidan. Fy fan säger jag bara. Jag är verkligen för fet och ful för att kunna vara med. Hatar mitt utseende så jag blir galen snart. Blir att göra det för Alvas skull den dagen hon blir större.
 
Aja, det ger en bara mer motivation. Bort med allt äckligt fett!!

Veckans mått och vikt

Vikt
Veckans vikt:
 +0,3 kg
Total viktnedgång sedan 3/12 : - 1,4 kg
Kvar till startvikt: 14,1 kg

Mått
Arm som störst: 
39 -> 32 -> 34 -> 34 (0)
Under byst: 99 -> 83 -> 91 ->89 (-2)
Vid naveln: 97 -> 75 -> 91 -> 88 (0)
Buk som störst: 124 -> 89 ->114 -> 104 (-3)
Röv som störst: 125 -> 106 -> 119 -> 117 (-1)
Lår som störst: 77 -> 59 -> 64 -> 63 (-1)

Kommentar: Litet plus på vågen sen jag vägde mig förra gången, då har det varit jul och haft riktiga skitdagar MEN konstigt nog har jag minus på måtten, men förstår ju vid buken eftersom magen fortfarande drar ihop sig. Men är taggad så mer minus ska det bli åt alla håll.
 
För er som inte förstår hur det är skrivet så kan jag förklara:
Tex; Vid naveln: 97 -> 75 -> 91 -> 88 (0)
Den första siffran som står (97) är hur stor jag var vid naveln när jag började i januari 2011. Siffran som står efter den  (75) är när jag blev som smalast innan graviditeten. Tredje siffran (91) är vad måttet var 13 dagar efter förlossningen och sista siffran som är fetstil (88) är vad måttet visas varje gång jag gör "rapport" här på bloggen och de som sedan står inom () är hur mycket -/+ som skiljer sig från förra gången. Hoppas ni blev något klokare.

Förflytta fettet till gymmet

Nae nu ska jag och min fettfyllda kropp masa till gymmet. Skulle gjort det tidigt imorse egentligen men sömnen ligger jag x antal timmar back med så behövde få vila lite innan vi skulle till banken men ska dra mig ditåt nu istället. Har vägt och mätt mig idag och minus på måtten men några gram plus på vågen. Ska visa resultaten sedan.
 
Köpt mig en pilatesboll och ett par nya träningsbyxor på rean. Mer peppning. Wihoo. Så nu har jag mer prylar att kunna träna med hemma sen när vi flyttat till huset då man kanske inte alla gånger kommer iväg till gymmet när man är mammaledig. Har lite lyx nu att kunna åka iväg då Tomas är hemma med lite julledigt/pappaledig fram till 14 januari.
 
 
 

Medley

Helt underbart, kunde verkligen inte hålla mig, trots sömnbrist så klev jag upp och var på gymmet 7.40. Körde igenom överkroppen med lätta vikter och gick även 15 minuter. Var så skönt och vart pigg efteråt och kände mig skön i kroppen. Älskar att vara "igång" igen även fast jag inte kan köra som förut än så länge. 
 
Har även sagt ifrån om både fika och donken idag så är grymt stolt. Även fast jag var skithungrig så väntade jag till jag kom hem för att äta. Min pappa och sambo var här igår och vi fikade men jag drack bara pepsimax medans dom åt lussebullar. Har även två öppnade påsar med choklad som vi fått i julklapp som jag inte har rört *klapp på axeln* 
 
Ja nu kör vi för fulla muggar! Jag tror inte på det där "jag börjar på måndag", kör när tanken kommer upp och släng allt skit och ut o rör på dig. Inget "jag ska bara äta upp det sista här hemma".
 
 
 

Inga bortförklaringar

 
Lite frånvaro från mig. Ångestfyllda dagar så har försökt och hålla humöret uppe nu dessa juldagar, men har varit ute och gått lite nästan varje dag. Julmaten har legat på ett ganska lugnt intag så har inte tryckt i mig. 
 
Slog världens vurpa igår och slog i knät som fan i denna halka men nu har jag tagit arslet ur vagnen och satt på mig dessa härligheter som på bilden. Riktigt tantvarning men nu finns det inga ursäkter till och röra på dököttet. Fick riktigt bra grepp i halkan så trampade på som bara den de 50 minuter jag var ute. Trotts dålig sömn och lite matintag idag så trampade jag igenom halka och slasket med lite dope och breaking benjamin.
 
Är förjäkla pepp på träning så ska faktiskt till gymmet imorgon. 5 veckor efter förlossningen så bör man väl kunna få köra lite lätta vikter på överkroppen iaf. Orkar inte denna ångestfyllda vardag. Går som en tickande bomb. Vill vara en glad mamma så måste få röra på mig och få ur mig allt. 
 
Sett att de är lite nya läsare. Har ju haft denna blogg snart 2 år så kanske ska samanfatta lite för er nya så ni kan hänga med vad jag har gjort. 

Frulle

 
Sitter och äter lite frukost medan snuttan ligger och sprattlar på golvet. Blev supergod smoothie gjord på kvarg, vaniljprotte, frysta hallon och lite funlight. Mums! Nice att man håller sig så mätt på det med. 

Vad är svårast?

Har tänkt på en sak, för att bli av med vikt/bli fit så gäller det ju att äta rätt och träna för att få resultat. Så är det ju det går ju inte fuska sig igenom det.
 
(nu till det jag ville komma med med inlägget) Jag själv älskar träningen, jag får sådant rus av och träna, kunna prestera och bara köra slut på sig själv. Som idag så var jag själv ute och gick en rask promenad (kanske inte är så bra o gå raskt såhär i början men kunde inte motstå) när sambon hade kommit hem så han kunde ta hand om våran skatt. Det var så uppfriskande, lyckorus i hela kroppen, bra musik i öronen och så grymt mkt piggare när jag kom hem. Jag kände verkligen att det är det jag vill hålla på med - träning. Så jag VET att jag kommer lyckas inom det en dag.
 
Men sen är det det där med maten. Jag vet vad som är bra och vad som bör ätas för och nå de resultat jag vill ha och jag vill äta det MEN det värsta med mig är att jag är så fett kräsen vad det gäller mat. Jag hatar det. Försöker verkligen lära mig och äta vissa saker men det går inte. Jag försöker verkligen så gott det går, jag önskade jag tyckte om mer grönsaker, osv. Men gör mitt yttersta för att få i mig bra protein, grönsaker och liten mängd kolhydrater av det jag tycker om.
 
Så vad är svårat för er, kosten eller träningen? 

Dåliga dagar

Haft några riktigt dåliga dagar. Känner ett stort hat mot min kropp för tillfället och får panik när magen hänger över, röven är slapp och jag är allmänt lönnfet, taskig svankig hållning, förr har sådant dämpat med träningen men inte ens det kan jag göra än.
Vill ut och gå men varit för kallt för att lillan ska kunnat vara ute. Så inte fått frisk luft på några dagar och det suger.
 
Inte nog med det så har min mage börjat och krångla igen. Innan jag blev gravid så var den såhär, sen blev jag gravid och den blev jättebra (borde vara tvärtom) men nu är den lika värdelös igen och känner mig grymt svullen och öm. Känns som jag väger typ 200 pannor så för att inte rinna över kanten som jag snart känner att jag gör så sket jag i att väga och mäta mig idag för det skulle bara göra saken värre då jag anar att dom siffrorna inte skulle vara så bra ändå.
 
Vill att det ska bli efter nyår, nytt år, nya mål, jag kan få gå på min efterkontroll så allt är ok så jag kan få träääääääääna igen för jag vill neverever tillbaka till mitt gamla äckelfeta jag!
 
 
 
 

Underbar promenix

 
Var trött på och sitta inne så gav mig ut på en 40 min promenix som var lättare sagt än gjort. Dom är ju sämst på och ploga här i finspång så dom har ju bara gjort smala gångar på trottoaren. Så fick ta i för kung och fosterland och svetten öste. Tur att man har några muskler kvar även fast dom ä grymt svaga. Lär ha världens träningsvärk imorgon.
 
Nej nu blir det att göra lite plankan på knäna.
 

Instagram - inspiration

Jag älskar instagram, så kul att kunna följa sina vänner, kända men även motivation till träningen och kosten.
 
Måste verkligen rekomendera en som heter fitnesstransformations och på den läggs det upp olika människor som har varit stora eller normala som blivit riktigt fit. Grymt peppad blir man och man ser verkligen att ingenting är omöjligt när man ser dessa bilder.
 
Själv heter jag inhatewetrust på instagram.
 
 

Flatbröd

Stog och kolla bland knäckehyllan på ica och hittade flatbröd, varför har jag inte upptäckt dessa godingar innan? Riktigt goda att äta och innehåller bara 13 kcal per skiva. Gott till både frulle och mellanmål.
 

Plankan

Jag vill så gärna börja och träna ordentligt! Blir grymt uttråkad när jag inte får göra det men har frågat både bm och andra och man ska vänta 6-8 veckor efter förlossningen. Åh en evighet kvar tills dess men har hittat några grejer som man kan göra via mammafitness (olga). En av sakerna är plankan så tummen upp för det.
 
Någon mer som precis fått barn?
 

Veckans mått och vikt

Vikt
Veckans vikt:
 - 1,7 kg
Total viktnedgång sedan 3/12 : - 1,7 kg
Kvar till startvikt: 13,8 kg

Mått
Arm som störst: 
39 -> 32 -> 34 (0)
Under byst: 99 -> 83 -> 91 (0)
Vid naveln: 97 -> 75 -> 88 (-3)
Buk som störst: 124 -> 89 -> 107 (-7)
Röv som störst: 125 -> 106 -> 118 (0)
Lår som störst: 77 -> 59 -> 64 (0)

Kommentar: Ganska bra med -1,7 kg sedan i måndags. Men är väl mycket vätska fortf som försvinner men gör inget bara vågen visar neråt. 13, 8 kg kvar tills jag står där jag var innan jag blev gravid så har väl gått ner häften typ. Så längtar tills nästa fredag och se var vågen visar.
 
MEN har ni sett måtten kring magdelen?! Kan det vara möjligt med -7 cm där buken är som störst på 5 dagar?! Ja den håller väl på o drar ihop sig som bara den och det tackar vi för! Dock sladdrigaste magen i världen men måste fokusera på att jag hade en unge där inne nyss, den ska bli hård- nångång ;)
 
 
 
 

Nyttiga pannkakor

Tunna pannkakor
 
Recept:
- 2 ägg
- 2 äggvitor
- 3 msk kvarg
- Salt
 
Vispa ihop och stek sedan i pannan. Blev 4 st. Servera med valfritt tillbehör, jag tog lågkalorisylt.

Skön start

Åh! Tacka gud att jag är tillbaka. Jag är verkligen en var-3e-timme-ätare. I slutet av graviditeten och nu dessa två veckor efter har jag ätit sjukt dåligt, sällan men vräkt i mig när jag väl ätit. Haft dåligt med energi och varit sur o lättirriterad.
 
Så idag har jag ätit ca var 3 timme, små mål men med lagom mellanrum och som innehållit bra mat. Energin har varit på topp och jag har gjort en hel del här hemma. Det är verkligen så jag vill ha det. 
 
Frulle: naturell youghurt, banan, jordgubbar och havregryn
 

Då kör vi!

Vikt
Veckans vikt:
 -
Total viktnedgång sedan 3/12 : -
Kvar till startvikt: 15,5 kg

Mått
Arm som störst: 
39 -> 32 -> 34 
Under byst: 99 -> 83 -> 91
Vid naveln: 97 -> 75 -> 91 
Buk som störst: 124 -> 89 -> 114
Röv som störst: 125 -> 106 -> 118
Lår som störst: 77 -> 59 -> 64

Kommentar: Såhär ser det ut just nu 13 dagar efter graviditeten. Jag vägde mig aldrig på slutet av graviditeten så vet inte riktigt vad min totala viktuppgång blev. Men runt 25-26 kg kan jag tippa på, sorgligt nog. 
Så där jag står idag är 15,5 kg kvar tills den vikten jag vägde som minst innan jag blev gravid och det är väl det som är målet för tillfället att komma dit igen. Så har väl tappat ca 10-11 kg. Så veckans vikt och total viktnedgång skriver jag om på fredag (dagen jag kommer mäta och väga mig) 
 
Måtten som ni ser är vad centimetrarna var när jag var som störst, sedan när jag var som minst och de fetstila är hur det ser ut nu. Inga roliga siffror men får bara acceptera det och att det faktiskt bara var 13 dagar sen jag förlöste. 
 
 
 

Tips på bloggar

Nu vill jag ha tips på era bloggar eller bloggar ni läser. Bloggar som är i samma sits, allt från överviktiga som vill gå ner i vikt till fitnessbloggar! Ja ös in med dom så jag får så mycket inspirations som möjligt!

Imorgon börjar allvaret

Ja imorgon börjar vi om på ny kula. Vill nu komma igång efter graviditeten så fort som möjligt för att inte tappa fokus. Har massor med inspiration, bla på instagram och bloggar.
 
Det ska vägas och mätas. Bild kommer läggas upp. 
 
Mitt upplägg för kosten kommer se ut som tidigare. Inga måsten, men tänka sunt. Kommer äta kolhydrater men i lagom dos och bra kolhydrater. 
 
Träningen kommer jag dock få ta lugnt med nu i början. Har varit väldigt ostabil i bäckenet när jag gått för länge men ska försöka ge mig ut på några korta promenader. Ska hitta några lätta styrkeövningar. Träna armar och rygg bör man väl kunna göra? 
 
Ja mer kommer jag skriva imorgon. Taggad till max!
 
Drömmar som ska bli till verklighet

RSS 2.0