Ingen superhero direkt

Idag är en sådan dag där min energi verkligen inte är med mig. Allmänt nedstämd. Ibland tror jag verkligen jag är en superhero och klarar av och hinner med precis allt men sen kommer verkligheten ifatt mig och då brister det verkligen.

Jag vill bli den jag drömt om men känns som om det är så himla långt bort. Stress, denna jävla stressen gör mig galen över att jag vill att det ska hända nu.

Fy fan, idag är ett bakslag så det heter duga och ikväll ska jag ligga i soffan och vara helt apatisk och fundera på vad fan jag vill med mig själv för som sagt, mina drömmar är för långt bort.

Känner mig bara så slö och värdelös.

Fundering som jag hoppas ni vill svara på

En sak jag har funderat lite på är, ni som är tillsammans med någon och varit riktigt stora, hur har era pojkvänner haft för ställning till er viktnedgång? Var ni stora när ni träffades, eller gick ni upp under tiden? Vilken kroppstyp gillar dom och har dom varit en stor anledning till att gå ner? Ja berätta gärna lite kring ers partner tycke och tänke och vad ni tror.

Själv var jag normal/halvmullig i kroppen när jag och min sambo träffades för 4 ½ år sedan. Sedan gick det utför totalt. Min sambo har alltid tyckt om mig som jag är och det tackar jag honom för. Dock har han inte peppat mig med min nya livstil då han själv äter massa strunt och inte går upp något. Men för honom spelar det ingen roll hur jag ser ut i kroppen, bara jag själv trivs med det (bara han orkar bära mig när vi gifter oss, som han brukar skoja med ;)) Men något jag har märkt är att jag tror nog han gillar mer mitt nya jag.

Måndag

Ja då var det måndag igen. Apjobbig dag på jobbet så direkt efter att jag slutade kl 15.30 så gick jag ut på en redig powerwalk. Behövde rensa skallen för var både arg och frustrerad. Jag gick 6,7 km på 65 minuter och höll samma höga tempo hela vägen och trampa på utav bara fan i uppförsbacken.

Maten har varit nyttig, men på tok för lite så fattar inte att jag hade den energin när jag gick.

Söndag

Idag mår man ju som man förtjänar. Var ju ute igår och som jag skrev skulle jag vara nykter men så blev icke fallet. Var väldigt onykter och dansade loss i flera timmar. Hade grymt kul så har inte någon ångest idag över att jag drack med tanke på att det inte händer så ofta.

Något som jag märker så stor skillnad när jag tappat i vikt är att jag får så extremt mycket uppmärksamhet. Det höjer en självförtroende en hel del.

Jag mådde skapligt nu på eftermiddagen så tänkte ta mig en promenad men fy farao, det var det jobbigaste jag varit med om. Gick en promenad på 30 minuter. Kroppen kopplade inte direkt som jag ville men var skönt med luft.

Nej nu ska jag äta lite ananas och jordgubbar


Gårdagens

40 min

Det blev 40 minuter powerwalk. Gryyyyymt skönt. Förra gången jag gick denna runda tog det 45 minuter. Så idag gick det undan. Så nu r jag lycklig och glad och har hela dagen framför mig!


Svettig och glad i mitt extremt snygga underställ

Vilka raringar ni är

Gick upp nyss och tänkte kolla datorn lite. Möttes av så många kommentarer från er mina fina läsare om föregående inlägg. Ni anar inte hur peppande det är och hur glad jag blir av att ni kommenterar om min kropp! Jag hade väl aldrig för ca 20 kg sen trott att någon skulle kunna tycka min kropp var fin. Åh jag har lyckorus just nu och det gör mig grymt sugen på en redig powerwalk! Så tack! Ni höjer mitt självförtroende så himla mycket!

Ikväll blir det lite tjejkväll men jag kommer bara dricka pepsimax eller vatten. Sedan bär det av mot dansgolvet för några timmars dansande i högklackat!

Nej gud så peppad jag är på nå mitt mål nu så nu måste jag ut och röra på dököttet!

Där har ni bilderna



Där har ni den nakna sanningen. Känner att min kropp är åt rätt håll i alla fall. Det är den där magen som jag behöver ta tag i ordentligt. Men breda höfter och lår har jag fått från min käre mor så det är ett sjukt svårt område för mig o få bort men ska allt bli av med några centimeter till. Tror nog minus 30 kg totalt skulle göra susen så har minus 8 kg kvar tills jag når det så det är ju inte så omöjligt. För jag vill ha en kurvig kropp, men mer tränad.

Veckans mått och vikt

Vikt
Veckans vikt:
- 0,8 kg
Total viktnedgång: -21,8kg

Mått
Arm som störst:
39 -> 32 (0)
Under byst: 99 -> 84 (0)
Vid naveln: 97 -> 77 (-1)
Buk som störst: 124 -> 92 (0)
Röv som störst: 125 -> 107 (0)
Lår som störst: 77 -> 60 (0)

Kommentar: Minus denna vecka med. Bara hunnit o träna 2 dagar så det är jag glad över att det vart så bra minus ändå. Dock hände det inte så mycket på centimetrarna.

Btw, ni ville se bilden så den kommer komma upp sen!

Torsdag

Helt sjukt vad veckan har gått fort. Redan fredag imorgon. Igår var jag inte hemma förns klockan 9 på kvällen, var på jobbet och sedan gick jag på ikea hela kvällen. Idag har jag haft jobbig dag på jobbet som tagit all min energi sedan var jag och storhandla. Så inte blivit någon motion på 2 dagar. Dock en hel del vardagsmotion vilket jag tackar för.

Slutar kl 3 imorgon och hoppas på att hinna med en promenad efter jobbet.

Nej nu ska jag lägga mig och glo på film som jag hoppas jag somnar till snart för sömnen har inte varit med mig dom senaste dagarna.

Har även tagit en bild i underkläder som jag gillar skarpt(!) ärligt talat ,man ser konturer lite här och var och jag känner mig nästan lite nöjd med mig själv på den bilden. Frågan är om man vågar lägga upp den.

Mer energi

Gud vad man ser skillnad på bra mat och hur man tränar när det gäller energi.

I 2 dagar irad nu har jag jobbat 13-21.30. Det är ett pass som jag alltid blivit så extremt trött av och runt 5-tiden varit hel slut. Men både igår och idag har jag vaknat runt halv 9-9 och sedan bytt om för en pw. Annars har jag gått upp runt 11 för jag trott att jag inte orkat annars. Sedan har jag ätit extremt bra med maten (dock drack jag några klunkar cola igår). Så jag känner så stor skillnad. Nu är klockan runt 22 och jag har fortfarade energi kvar och då har det varit en tung och stressig dag på jobbet. Vilket jag inte annars har när jag sovit länge och ätit halvtaskig mat.

Så tror det är ganska bra att se över sina rutiner för att få så mycket energi som möjligt. Detta tycker jag ni ska pröva ni som sover länge.

Det gick undan

När jag vaknade imorse så tänkte jag att det skulle vara så skönt o ligga kvar 1 timme till. Men 2 sekunder efter å ångrade jag mig och gick upp vid 9 och tog på mig och gick ut och gick. Riktigt skönt var det. Kylan bet i låren på mig men på överkroppen var jag grymt svettig och det gick undan kan jag säga. Gick 5,7 km på 55 minuter. Tror detta är mitt nya favoritvarv. Man går inte så mycket bland allt folk och man får se en del natur och på vägen
hem får man ta i ordentligt för det är bara uppför.

Ser inte alls drogad ut, men skönt var det.

Vaniljpulver

För er som inte redan vet om vaniljpulver så kan jag rekomendera det. Riktigt gott o ha i det mesta. Jag har i det i bla filen.

Nej ska jag fixa med det sista maten som jag ska ha med mig till jobbet(13-21.30). Skapligt taggad för bra mat så har gjort en matlista i huvudet för hela dagen för veckan som kommer.


Bra start på veckan

Riktigt bra start på dagen. Sov ut till kl 9. Gick upp och klädde mig för en pw i detta soliga men kalla väder. Så blev en runda på 4,1 km. Det var underbart och huvudet skrek; kämpa!

När jag kom hem körde jag hemmaträning för magen. Blev ett kort men intensivt "pass".
Övningar som gjordes;
- Raka crunches
- Sneda crunches
- Plankan
-
Rotation med vikt för sneda magmusklerna
- Omvända crunches



Pizzadeg

Jag letar efter en bra variant av pizzadeg. Tycker det är gott och göra egen men vill gärna ha ett nyttigare alternativ till helgen. Någon där ute som har bra recept på pizzadeg att dela med sig?


Veckans träning

Måndag:
Ben/mage + 50 min pwalk + 10 min löpning
Tisdag:
Rygg + 40 min pwalk
Onsdag:
50 min pwalk
Torsdag:
30 min promenad
Fredag:
Vila
Lördag:
Vila
Söndag:
Vila

Kommentar: Blivit vila 3 dagar i rad. Inte gjort mycket alls i helgen men kände att jag behövde de. Annars bra med träningen. Hoppas på en promenad imorgon innan jobbet.

Söndag

Då var det söndag igen. Gud vad veckorna går fort. Sitter just nu och äter lite frukost. Onakafil m. banan i och lite vanlijpulver(inte vaniljsocker). Riktigt gott att ha i vanljpulver i det mesta faktiskt.

Orkade inte träna igår och vet inte om jag gör det idag heller. Så seg så det är inte sant. Svullen mage för frossade i grönsaker och dipp igår. Kändes som det inte fanns någon botten i mig.


Veckans mått och vikt



Vikt
Veckans vikt:
+ 0,1 kg (-1,9)
Total viktnedgång: -21,0kg

Mått
Arm som störst:
39 -> 32 (0)
Under byst: 99 -> 84 (0)
Vid naveln: 97 -> 78 (0)
Buk som störst: 124 -> 92 (0)
Röv som störst: 125 -> 107 (0)
Lår som störst: 77 -> 60 (-1)

Kommentar: Undrar ni varför det står två vikter så är det pga att jag fuskvägde mig lite i helgen för och se hur illa det var och då hade jag alltså gått upp +2 kg exakt under jul men vid dagens vägning så hade jag gått ner -1,9 kg utav dom på en vecka så just nu står jag på ynka +0,1 kg från det jag vägde innan jul.

Grymt skönt att det faktiskt blev -1,9 kg bara på en vecka. Så nu är jag typ i fas igen och det kan bara gå åt rätt håll. Men ändå känns det lite trögt och stått på samma ställe sen innan jul men men. Är det jul så är det. Nu kör vi gärnet! Men får tänka att det bara är -4 kg kvar tills nästa delmål.

Snorhalt

Dagen har bestått av att jag gick en liten promenad på 30 minuter (kändes jävligt kasst faktiskt) på fm. Ville ha gått mycket längre och mer powerwalk meeeen var ju så förbannat halt ute så höll ju på o slå ihjäl sig.

Började även jobbet kl 13.30 så fick gå en del på jobbet. Imorgon börjar jag 12-21.30 viklet jag inte alls känner för. Kommer sova så länge som möjligt så får bli en vilodag för att orka med. Dock har jag vägdag imorgon. Inte väg mig på min vägdag sen innan jul och jag vet att det varit plus på vågen så hoppas på att gått ner det pluset tills imorgon så jag kommer i fas igen. Men mer om det imorgon.

Hemmagjort bröd

Med insperation av Annie och sedan blandat ihop med egen smak och tycke:


Recept:
- 250 g Kesella/kvarg (en burk)
- 2 ägg
- 2 äggvita
- 4 msk Fiberhusk
- 4 tsk bakpulver
- 3 msk kruskakli
- ½ dl linfrön
- ½ dl solrosfrön
- ½ dl sesamfrön
- 1 morot
- 1 krm salt
- Skvätt olja


Blanda ihop ingridienserna, de torra för sig och de "blöta" för sig och rör sedan ihop allt tillsammans till en smet. Fick svälla lite i ca 20 min.

Jag gjorde mina till mer liknande frallor i formen och ett snitt i mitten och lät sedan stå i
ugnen 25 min på 200 grader.

(Dock sjönk dom ihop lite som ni kanske ser)

Shorts

Köpte ett par billiga shorts från HM för endast 99 kr i hopp om att jag skulle kunna ha dom till sommar men grejen är att jag redan kan knäppa dom. Dock är det en fettvalk från magen som sticker ut vilket jag inte är bekväm med. Hatar folk som klämmer i sig i försmå kläder. Men då kommer jag i alla fall kunna ha dom ordentligt sen till sommaren.

Speglade mig  i shortsen och insåg vilka lårmuskler jag fått. Love!


1 år sen

Idag är det 1 år sen jag bestämde mig för att göra en förändring av mig och min kropp. Något jag är stolt över och som jag känner att jag är värd att "unna" mig. Jag bantar inte, jag har bara ändrat livsstil till ett mer hälsosamt liv.

Varför jag har valt att ta tag i mig själv har varit på grund av mitt dåliga självförtroende. Mitt mål är att bli nöjd. Jag har inga ideal om att man ska se ut si eller så utan jag vill ha former, fast på det rätta ställena och lite mer deffad.

Klart det slinker ner en och en annan gosak men jag har lyckats ändå.
Jag har inte gått på någon speciell diet. Jag har kört mitt race. Äta lite, men ofta. Ätit allt men ändå dragit ner på vissa saker och bara ätit de onyttiga till helgen. Inga krav eller förbud, vara sunt förnuft. Jag har tagit min "viktnedgång" på en långsiktig väg. Jag vill hinna med att se förändringarna på psykiskt och fysiskt.

Något som har underlättat med min "viktnedgång" är att jag tycker om träning så pass mycket som jag gör. Vill träna jämt!

Så här står jag, 1 år senare med -21 kg av mig och jag kommer fortsätta köra mitt race tills jag nått mitt mål!

Mums

Sjukt nöjd med både träning och matintaget dessa två dagar. Hoppas det håller i sig nu ordentligt. Maten som slingkit ner under dagen har varit; 2 knäcke m. ost och juice till, 1 banan, ½ shake, 2 stekta ägg, lax m. grönsaker och lite creme fraiche.

Träningen har bestått av styrka för hela ryggen och 40 minuter powerwalk
. Har även gått mycket på jobbet. Frågade inte om skjuts utan gick överallt. Grymt skönt.


Dagens middag; Lax m. fetasallad och lite creme fraiche

Grym träning

Hemkommen från en grym träning på gymmet. Sjukt skön start på veckan och jag är extremt taggad! Körde ben och mage. Dessa är de muskelgrupper jag vill få till ordentligt. Dom andra är bara en bonus. Körde även 50 minuter köttig powerwalk och 10 minuter löpning. Åh blir så lycklig av träning så det är inte klokt.

Något jag ska försöka börja göra utöver den vanliga träningen är att jag ska försöka slänga in 15-20 minuter på crosstrainern jag har här hemma varje dag för att få lite extra träning.


Grymt svettig blev jag!


Taggar till träning



Det där kanske inte såg så himla gått ut på bilden såg jag nu. Men smakar mumma. Kvarg blandat med funlight jordgubb. Blev en skvätt nu innan träning. Fick sovmorgon idag och är ganska så seg men hoppas på att tagga till snart. För nu vill jag verkligen nå mitt mål!

Ha en trevlig måndag

Veckans träning

Måndag:
50 min promenad
Tisdag:
Ben + 50 min pwalk + ridning
Onsdag:
30 min pwalk
Torsdag:
Vila
Fredag:
30 min pwalk
Lördag:
Ridning
Söndag:
40 min pwalk

Kommentar: Lagom mycket träning för att inte bli sjuk igen. Vilket jag inte blivit heller så nu ska jag börja köra igång ordentligt. Blev bara vila en dag och 320 minuters träning denna vecka.

Lördag

Sjukt dålig uppdatering från min sida. Men har inte orkat sitta vid datan den senaste tiden. Men har hunnit med lite träning och även ridit. Det tar på kroppen mer än vad man tror. Speciellt idag när vi röjde upp en hoppstig och byggde en massa hinder och sedan red vi där. Jag var genomsvettig och mockade även massa boxar. Så bra träning för både ben och armar.

Har dock velat mjukstartat lite denna vecka för att inte bli sjuk igen. Det är det sista jag vill men på måndag tycker jag att jag bör kunna köra på som vanligt igen.

Maten idag har ej varit så bra men någon dag i veckan är ju okej.

Föresten, ni är för jävla underbara som är inne och kommenterar hos mig <3

Axlar, nyckelben och käkben

DÅ:

NU:


Herre min skapare. Är det ens jag på första bilden? Jag kan inte säga mer än att jag är stolt över mig själv. Så mycket ben man ser på min kropp nu har har jag nog inte kunnat sett sen jag gick i högstadiet då jag var som smalast. På tal om högstadiet. Hittade en tröja i källaren förut som som jag använde i just högstadiet och prövade den och jag kunde ha den! Grymt kul.

Biggest loser sverige



Åh ni har väl inte missat att idag börja nya säsongen av Biggest loser Sverige? Kl 21.00 på kanal 4. Ska sitta bänkad. Motivation på hög nivå.

Tycker det är fantastiskt att dom gör sådana program.

Tisdag

Mycket bra dag måste jag säga. Blev först ut till stallet med en kompis. Jag mockade 4 boxar och så red vi på gärdet och trava och galopperade hur mycket som helst så jag var genomsvett. Kunde knappt köra bilen hem för kändes så dant i benen. Rider ju inte allt för ofta. Känner även av armarna redan.

Sedan köttade jag på med ben på gymmet med och avslutade med 50 minuter powerwalk. Grymt skönt och jag känner mig extremt mörbultad just nu kan jag lova. Men älskar att röra på mig så det är sköööönt.

Dagens matintag:
- Två minimackor m. ost, skinka och sallad
- ½ banan + några nötter (visste inte när jag fick äta nästa gång så blev lite stadigare mellanmål)
- Skinksallad
- Hemmagjorda biffar m grönsaker och potatis.




I'm feeling sexy and free

Okej, kanske var att överdriva lite med rubriken, men fan vad jag är pepp!! Ni anar inte hur jag känner just nu. Var och tog en rask promenad på löpbandet i 50 minuter. Oups, skulle blivit max 30 minuter meeeeen det var så underbart och va tillbaka till gymmet så kunde inte sluta. Värsta lyckoruset!!

Jag sitter här och peppar järnet! Bra mat och träning kommer göra mig lyckligast i världen. Ska lägga all energi på att bli nöjd med mig själv. Jag vill detta så himla mycket och det är såååå grymt kul att få kämpa! Det finns inget som kommer kunna stoppa mig nu och beach 12 jag är mer än redo! -10 kg till kommer nog göra min kropp susen och det tror jag att jag absolut kommer klara till sommaren utan problem med denna inställning.

Vägde mig idag eftersom jag inte gjort det på typ 3 veckor och var ett plus som jag anade men det tar jag igen ganska snart.

Nej fan nu köööööör vi!


Glaaad efter träning!


Denna helg

Snart är även denna helgen över. Jag har typ bara jobbat och sovit min lediga tid för har fortfarande inte varit bra. Men idag sov jag till halv 12 och mår faktiskt bra idag. Lite snorigt är det fortf men känner mig pigg i kroppen och huvudet. Ska iäg och jobba ett kort pass ikväll.

Så har handlat hem bra mat idag så imorn kör vi ordentligt. Tycker ni det är okej om man åker till gymmet och går en stund på löpbandet imorgon? Eller ska jag vänta ännu längre? Är bara lite halvsnorig nu.

Mat

Jag har verkligen mattorka! Det är tomt i huvudet vad det gäller olika maträtter. Finns typ 2 rätter som jag kommer på. Så nu tycker jag att alla ni som läser ska skriva ett enkelt och nyttigt recept till mig så jag kan få laga lite bra mat och inte äta samma tråkiga rätter var dag.


Åt rätt håll

Ja nu börjar sjukstugan här hemma gå åt rätt håll. Feberfri (bara några febertoppar), inte alls genom täppt i näsan längre utan det mera rinner nu. Känner mig allmänt piggare. Ska veeerkligen inte ta ut mig nu ibörjan så skiten kommer tillbaka utan jag kaaaanske går ut och går en sväng innan jobbet imorn för o få röra lite på mig. Så sitter o letar roliga träningspass till nästa vecka. Hoppas på att kunna gå på zumbapasset på tisdag.

Jag tänker inte väga mig förns fredag nästa vecka. Tänker då utgå från vad som stog på vågen förra gången så får vi se vad den visar. Jag tror det kommer vara ett plus men tar jag tag i det nu så kan jag ju hoppas på att det bara är ett litet plus som står.

Sick

Nej nu vill jag bli frisk. Vill åka o trääääääna. Verkar vara många som är sjuka nu och det är ju mindre kul. Maten har ju kanske inte varit sådär asbra dessa dagar då jag inte har haft sug på mat men när jag ätit har det varit det lättaste som varit tillgängligt o det har inte varit så nyttigt. Nej jag ska skärpa mig nu även fast jag är sjuk kan man äta bra mat för vill verkligen inte bli en stor kossa igen.

Nytt år, nya möjligheter

Jag ska ta det här året och verkligen göra något bra utav det, och mig själv. Jag ska bli nöjd med mig själv, jag ska sluta stressa och jag ska sluta att ta åt mig för mycket att göra. Nej det ska bli ett år där jag ska lägga tid på mig själv så jag mår bra i första hand och göra det jag tycker är kul. Inga måsten, inga regler, jag kör mitt race och det har ju gett resultat på -21 kg. Detta är det som jag är mest nöjd med över mig själv under mina 22 år. Stolt över att tagit tag i mig själv och jag vet att alla ni som läser detta själva kommer stå där och känna att ni är så jävla bra över det ni har kämpat för. Allt går bara man vill och det är fan så sant som det är sagt. Det är bara du som kan avgöra det och det är bara du som kan förändra dig och hitta din väg för att nå ditt resultat.

Jag skiter fullständigt i nyårslöften. Min "viknedgång" handlar inte om ett löfte eller en bantning. Det handlar om att jag vill bli sund och frisk med hjälp av motion och bra mat, även när jag nått mitt mål att bli nöjd så vill jag fortfarande vara sund och frisk, med hjälp av motion och bra mat.

Så jag kommer ta mina 5 kg i taget för att hitta mitt mål. Dock tror jag redan nu i förväg att jag vill tappa 10 kg, men som sagt, jag tar dom 5 kg i taget ändå.

Dock börjarde inte detta år så bra för just nu är jag sjuk, men hoppas på få träna lite nu i slutet av veckan i alla fall för har inte tränat sen innan jul o jag tror tyvärr att det står plus på vågen. Men jag vet att jag kan ta igen det så fort jag är på fötter igen.

Måste tacka er för era stöttande och peppande kommentarer om min kropp, ni är guld värda <3

Här får ni en bild på mitt ansikte från förra nyår -10 och ett från nu -11


Snacka om att se ut som en fotboll på bilden till vänster

RSS 2.0