Blicka framåt

Jag måste fokusera mer framåt, än bakåt. Så himla dålig på det. Jag vet vad jag kan och måste bara tro på mig själv. Hatar detta ruttna självförtroende som jag har. Gårdagens äckelätande var igår - idag är som sagt en ny dag och det kan ju bara bli till de bättre.
 
Ni är himla söta som skriver till mig och det är sjuk peppande ska ni veta.
 
Nej nu blir det 100 % fokus på att bli frisk sen köööööör vi måt målet!
 
Bra humor, javisst ;) 
 

Svull

Nae fy fan säger jag bara! Känner mig så jäkla värdelös så det är inte sant. Hetsätit som om jag aldrig sett mat förut! Vet inte vart de kommer ifrån?! Andas och bara ta nya tag imorgon. Jäkla skit! Nu ska jag bli frisk och här ska de bara vågas äta en ändaste liten skitsak.

Jahopp

Gjorde allt igår kväll för att motvärka att några sjukdommar skulle bryta ut. Svettades som en gris inatt och trodde när jag vaknade vid 5 att kroppen svettades ut de onda. Kände mig ganska bra , lite torr i halsen men man mår ju alltid lite sisådär på morgon (iaf jag). Så drog till gymmet, lite halvseg på löbandet och när jag skulle lyfta så kände jag direkt på första rep att jag inte var bra. Så var bara att dra sig hem igen. Känner mig febrig (fast jag inte har feber)och orkeslös. Lite smått hostig, lite snorig. Ja, bara lite smått av allt och jag tror jag blir galen snart. Jäkla skitmånader och alla ska vara sjuka nu. Ska börja isolera mig dessa tider på året för hatar och vara sjuk. Det stör så mycket för mitt mål. Jaja, bara bita i det sura äpplet och vila. Vem vet, kanske är bra imorgon. Kan ju iaf hoppas. Men kommer skita i min väg och mätdag på fredag för känns inte rättvist när man är sjuk.
 

Men då!

Ja vissa straffar gud direkt. Bara för jag hånat sambon för han är sååååååå sjuk så verkar det som om jag med börjar och bli det. Känner mig lite tjock i halsen och febrig och sådär ont i kroppen. Fan var ju nyss sjuk och vill inte bli det igen. Vill inte va fet resten av livet. Nej jag vet, man ska inte stressa fram  och det är inget jag gör men inte heller kul om de står stilla/går bakåt. Hoppas bara det är något skit som sitter på tvären för vill VERKLIGEN träna imorgon.
 
Jaja, bara dyka ner i sängen tidigt och försöka sova bort skiten så återstår de och se hur det är imorgon.

Detta kallar jag för kärlek

Idag var det riktigt nära döden upplevelse kan jag säga. Jobbigast jävla powerwalken jag varit med om och jag bara stog och trampade som en jävla idiot på löpbandet i hela 65 minuter. Det kallar jag kärlek! Fick riktigt släpa mig ut från gymmet men det var det värt. 
 
Ge aldrig upp - what doesn't kill you makes you stronger!
 
 
 

Godaste våfflorna!

Åh gjorde om våffelreceptet som jag hittade och dom blev så goda! Åh skulle nog kunna äta ihjäl mig på dom. Blev frasiga med. Måste ge er receptet. Hur lätt som helst och göra med och man blir mätt på två, iaf jag. Till och med sambon gillade dom och då äre gott, han som annars älskar allt kolhydratbombad skräp.
 
4 st våfflor
 
1 dl mjölk
1 dl pofibrer
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 dl kvarg
 
Vispa ihop allt och kör i våffeljärnet. Kan fastna lite i järnet så va försiktig när ni öppnar locket. Servera med nått gott till.Vet inte vad kcal per våffla är men ska väl kolla upp de.

Bendag

Oh inte skrivit här på två dagar. Blev vila både i lördags och igår. Alvas dop var i lördags så det var full rulle. Igår skulle jag ha gått på shbam men jag kände mig typ bakis (!?) igår. Orkade knappt lyfta ett finger. Var väl för att all press och stress hade lagt sig antar jag så tog bara lugnt för o samla kraft till dagens benpass + lite mage (plankan + sidoplankan på knäna) som var 06.00 imorse.
 
Var grymt seg och trött imorse så det var inget kul och gå upp men gjorde det iaf. Tur att man tränar med Alexandra mån, ons, fre morgon för det peppar när man inte alltid orkar gå upp. Våran standardreplik är nog "jag tror jag dör". Fast det är ju bra för då vet man att man har tagit i iaf ;)
 
Dagens benövningar:
- Knäböj med boll mot väggen
- Djupa knäböj i smith
- Benpress
- Leg curl
- Leg extensions
- Hip thrust
 
Avslutade med riktigt segt men brant på löpbandet.
 
Försöker alltid börja med största muskelgruppen först men hatar när vissa maskiner är upptagna när man ska köra. Morr man orkar ju inte lika mycket då. Som smithställningen var upptagen typ hela passet så fick ta det sist och det är inte så roligt när man inte orkar köra till max på den.

Veckans mått och vikt

Vikt
Veckans vikt:
 - 1,8 kg
Total viktnedgång sedan 3/12 : - 8,8 kg
Kvar till startvikt: 6,7 kg

Mått
Arm som störst: 
39 -> 32 -> 34 -> 32 (-1)
Under byst: 99 -> 83 -> 91 ->85 (-1)
Vid naveln: 97 -> 75 -> 91 -> 81 (0)
Buk som störst: 124 -> 89 ->114 -> 97 (-1)
Röv som störst: 125 -> 106 -> 119 -> 111 (-2)
Lår som störst: 77 -> 59 -> 64 -> 62 (-1)

Kommentar: Sjukt härliga resultat på 1 vecka! Jag bara älskar detta. Måtten på armarna är i mål till där som de var innan grav. Inte så jättemånga cm kvar av resten. Mest där buken är som störst som det är störst skillnad kvar.
 
Nu gäller det och hålla detta minus på 1,8 kg. Har tappat nästan 20 kg av mina gravkilon och har 6,7 kvar sedan Alva föddes den 20 november. 
 
Ska på begravning idag och imorn ska vi döpa Alva vilket = två fikadagar i rad. Jag kommer äta men med MÅTTA. Alva döps bara 1 gång i livet så då tänker jag vara social med de andra. 

Såååååååååå peppad

Jag är så taggad så det är inte sant! Bara älskar denna träning! Jag vill lära mig allt om träning och lite till!
När klockan ringde kl 05.00 så for jag upp som ett spjut (efter att gett alva mat då).
Armar och bröst avklarade och 15 min skitjobbig pw. Åh jag är i himmelriket känner jag just nu.
 
Jag kommer ALDRIG ge upp mitt mål!
 

Kondition på schemat

Ja idag var det kondition. Kände mig riktigt seg när jag gick där. Orkade gå i högt tempo men inte alls samma energi eller lutning på bandet. Så när det stog 29 minuter så kände jag först att fan får bara bli 30 minuter idag men nej lika fort bestämde jag fan jag går 10 minuter till, det kan vända, Fortsatte och gå och när jag hade gått 40 min så började det faktiskt vända så de sista 10 minuterna trampade jag på utav bara fan! Så blev inga 30 minuter utan 50 minuter. Skam den som ger sig för det känns lite motit. Jag vill, jag kan och jag ska! Inte mer med det.
 
 

Skönt pass

Tungt och svettigt axel och ryggpass idag. Blev 5 minuters avslutning på cykel då löpbanden var upptagna men gick sedan över och körde dom sista 15 minutrerna där. Riktigt skönt. Lagom flum var jag efteråt. Haha blir nästan hög av träningen!
 
Prövade en axelövning som Heidi tipsade om. Kändes verkligen att man axlarna fick jobba så blev en ny favorit.  Känner av dom redan nu kan jag säga så hoppas på redig träningsvärk imorn. Har sådan träningsvärk idag i röven från passet i måndags så kan knappt sätta mig i soffan.
 
Snyggve bild på som Alexandra tog på oss

Bra grupppass

Detta pass påminde mig verkligen om varför jag tycker om aerobics. Detta var ju bas utan hopp och lite lättare steg men det var så kul, en bra början! Denna instruktören är så himla bra med. Pepp! Ska försöka få in ett pass i veckan (möjligvis detta) för att jag tycker det är kul med nån dansform och för att få lite variation.
 
Nackdelen med grupppass är verkligen att man måste stå och vänta in tiden och att alla ska stå så jävla nära en så man vill trampa ihjäl dom. Men bara försöka köra sitt race så går det nog. Ska sluta mig envisas med att stå långt bak och stå långt fram istället.
 
 
 
 
 
 

Liten redogörelse från en kommentar

Fick en anonym (såklart) kommentar som jag inte tänker hänga ut här men tänkter dra upp lite som personen påpeka om och redogöra varför jag väljer och gå ner i vikt.
 
Varför jag gör detta är för att jag vill ha ett hälsosammare liv och för att jag tycker det är kul och intressant och för att nångång börja trivas med mig själv! Jag bryr mig inte om andra är större utan man får se ut precis som man vill och jag tycker inte det är äckligt och vara större. Jag har vänner som är större och dom får vara det om dom själva vill det. Men du som skrivit kommentaren känner nog uppenbarligen inte mig eller vad jag har för förflutet eller hur jag har mått och mår och vad jag kämpar med och det är inget jag tänker skriva här. 
 
Jag har inte denna blogg för och bli någon himla bloggkändis utan från början var den mest en dagbok och som började få läsare. Finns knappt några jag känner som vet om denna blogg och jag skyltar inte med att jag går ner i vikt utan det är något folk har märkt på mitt utseende, inte på insidan som denna person verkar tycka. Om denna person varit i min skalle så kanske du hade förstått varför jag kallar mig själv för bla flodko.
 
Dock är jag en sådan person som är ganska grov och överdriven i språket, vilket jag alltid varit och alltid kommer vara.
 
Så innan man dömmer andra så kanske man ska ta reda på varför.
 
Nej nu ska jag ladda för att gå på aerobics bas och se om det kan gå vägen när det inte ingår några hopp :D
 
 

Tips på motivation

Ett tips från mig när det gäller motivation är att pröva kläder som du inte har använt på ett tag. Dessa byxor som jag har på bilden här satt till slut löst innan jag blev gravid. Nu innan jul så skulle jag testa dom för o se om jag ens kunde ha dom igen, som jag ana så kunde jag inte det utan gick knappt upp på halva röven, men kolla nu! Jag kan knäppa dom! Dock med nöd o näppe så buken hänger över. Men ändå! Sådant peppar mig. Prövade även min gamla träningsjacka som jag inte kunde knäppa innan jul, den gick o knäppa. Detta är verkligen motivation för mig.
 
Ignorera min stora röv ;)
 
 
 
 

Sköna träningsbyxor

Köpte ett par nya träningsbyxor igår. Jag är så fett kräsen på den fronten. Jag hatar när magen hänger ut 10 mil och blir 100 väck och grejer. Nu är ju magen så sladdrig med så då är jag extra känslig. Men hittade dessa skönheter för 199 kr på stadium. Tunna och sjukt sköna i bomull med bred mudd i midjan så inget fett hänger över och dom åker inte ner heller. Fanns även i gråa.
 

Sjukt laddad för veckan

Ben köttade idag. Hade lite skita-på-mig-gång efteråt. Blev ganska så skakis.
 
Så sjukt laddad idag så det finns inte! Vill bara ha mer och mer! Låter som jag pratar om typ godis eller nått men meeeeeeer av träning! Om jag är såhär laddad nu utan någon form av pwo innan, hur blir jag då med pwo då? :o
 

Veckans träning

 
Kommentar: Bra träningsvecka! 6/7 dagar med träning, 310 minuter.

Bra avslut på veckan

Riktigt bra avslut på veckan med 45 minuter skitjobbig powerwalk på löpbandet varvat med lutning. Vaknade imorse och han knappt gå upp så började jag klättra på väggarna så var bara att ge sig iväg. Typ tomt gym oh jag var full med energi.
 
När jag åker och tränar så känner jag inte att jag förlorar 1 timme i tid med min dotter utan tvärt om, vinner 1 timme i tid då jag har fullt med ork sen! Kan tänka mig att det finns många som stör sig på att man är o tränar men det skiter jag fullständigt i. Gör det för jag vill vara en stark mamma med ork för mitt barn. 
 

Lördag

Ja då var det helg igen. Veckorna flyger ju fram. Körde ett axelpass + plankan och avslutade med 30 min pw. Så himla kul när man känner att man bara orkar mer och mer. Axelpressen orkar jag himla mycket mer i, var inte ens jobbigt eller tungt, måste öka nästa gång. Helt otroligt vad magen har varit svag men att den har stärkts så fort. Först efter graviditeten orkade jag knappt 10 sekunder på knäna men nu kan jag ta 40 sekunder på tårna så går ändå fort framåt. Dock är det roligt och se hur stor skillnad det är på vad jag orkar med just styrka för axlar, är så himla mycket svagare i vänster axel.
 
 

Bildresultat

 
Ja det händer ju grejer trots att man inte märker det men bilderna säger ju sitt. Den första är tagen då jag drog igång igen den 3/12 - 2 veckor efter förlossningen och den andra är tagen idag 15/2. Så kul att det går åt rätt håll igen. 7 kilo mellan bilderna. Kan ju hoppas att man ser skaplig ut till sommaren :) Trodde de skulle ta längre tid för magen att sjunka ihop dock är den sjukt sladdrig så det är bara att ge den tid.

Veckans mått och vikt

Vikt
Veckans vikt:
 - 0,5 kg
Total viktnedgång sedan 3/12 : - 7 kg
Kvar till startvikt: 8,5 kg

Mått
Arm som störst: 
39 -> 32 -> 34 -> 33 (0)
Under byst: 99 -> 83 -> 91 ->86 (0)
Vid naveln: 97 -> 75 -> 91 -> 81 (-1)
Buk som störst: 124 -> 89 ->114 -> 97 (0)
Röv som störst: 125 -> 106 -> 119 -> 113 (0)
Lår som störst: 77 -> 59 -> 64 -> 63 (0)

Kommentar: Inte så mycket och hurra över men ska inte hänga läpp för det. Vet vart skon klämmer och det är förra helgen kan jag säga. Men lite minus är alltid något. Bara köra gärnet till nästa vecka.

Ren vilja

Ibland är det bara ren vilja att ta sig upp och träna. Alexandra skulle inte med och träna imorse och då hade jag i tankarna att ta vilodag eller träna ikväll, men lika snabbt ändrade jag mig. Jag skulle fasen upp och dra till gymmet. Bra att jag gjorde det för jag ökade i vikt i typ alla övningar! Så är glad nu i efterhand att jag verkligen åkte! Så armar och bröst är köttade idag. Skönt och ha det klart för dagen. Kommer upp lite bildresultat och veckans mått och vikt med idag.
 
Mitt mål för denna helg är att äta med MÅTTA!  Fy bövelen för förra helgens svull. 
 
 
 
 
 

Kämpa kämpa!

När man tittar på bilden till höger vill man ju spy. Kommer ALDRIG se ut så igen! Nu är målet verkligen och komma tillbaka till bilden till vänster, då jag var som smalast innan graviditeten och sedan fortsätta är ifrån. Allt går fan i mig bara man vill!
 
 
 
 

En lugn dag

Så himla skönt med en lugn dag utan något planerat. Haft något varje dag känns det som. Så har legat och myst med Alva i sängen och tar en lång frukost för tillfället. Hade tänkt mig en långpromenad idag iaf med vagnen. Det snöar ute just nu men blir väl och ge sig ut ändå.
 

Sweat is fat crying

Klockan ringde 05.00 så de var bara att ge Alva mat och upp och hoppa. Kan inte fatta att jag är så taggad på morgonen. Jag orkar verkligen med hela dagen sen. Bara kolla på igår, gick upp vid halv 9 och tog en vilodag ( hade egentligen tänkt gå på aerobics på kvällen men var hos en kompis istället) och jag var trött och seg hela dagen. Träning is the shit för de som är trötta.
 
Ja det blev ett rygg och axelpass + plankan. Blev svett och avslutade med 5 min pw på löpbandet men kände mig inte ens trött även fast jag körde ett tungt pass.
 
 

Döda ben

Dagens träning bestog av ben + en plankan för magen! Var riktigt peppad inför det passet. Köttade på med så tungt som jag klarar för tillfället. Ville skrika i vissa övningar. Blev lite olika typer av knäböj, benpress, benspark och avsluade sista 5 minutrarna med att gå i riktigt sakta brant uppförsbacke. Var lite jobbigt och gå till bilen sen och nu pulserar det ganska bra i skinkorna.
 
 
Röven till höger skulle ju inte sitta fel!
 
 
 

Veckans träning

 
 
Kommentar: Jag som skulle ha vilat denna helg, blev istället att jag drog till gymmet och körde två korta men intensiva konditionspass (behövdes verkligen efter två svulldagar, fy skäms!). Idag körde jag en äckligt jobbig pw och körde på en level jag inte kört på så pass länge innan. 7/7 dagar, 300 minuter, jag får vara nöjd!

Lyxfrulle och träningsvärk

 
Gud vad jag älskar frukost nu förtiden när den  gan vara så god och nyttig på samma gång! Lyx enligt mig ;)
 
Har sådan grym träningsvärk, både i bröst, triceps och magen. Tror plankan i TRXn gjorde susen för magen. Hade tänkt och ta 2 vilodagar i helgen men blev väldigt mycket svull av mat igår så känner mig grymt hängbukssvullen. URG! Så iväg och köra ett konditionspass sen.

Veckans mått och vikt

Vikt
Veckans vikt:
 - 1 kg
Total viktnedgång sedan 3/12 : - 6,5 kg
Kvar till startvikt: 9 kg

Mått
Arm som störst: 
39 -> 32 -> 34 -> 33 (0)
Under byst: 99 -> 83 -> 91 ->86 (-1)
Vid naveln: 97 -> 75 -> 91 -> 82 (-1)
Buk som störst: 124 -> 89 ->114 -> 97 (-1)
Röv som störst: 125 -> 106 -> 119 -> 113 (-1)
Lår som störst: 77 -> 59 -> 64 -> 63 (0)

Kommentar: Yes! Nere på ental med vad jag har kvar till startvikt. Droppat ca 16/17 kg sen Alva föddes 20/11. Känns ju ganska bra. Tänk om man inte hade gått upp så jäkla mycket så hade man ju kunnat fortsätta redan nu men bara o köra på. 9 kg kvar!

Fredagsträning

Blev lite blandad styrketräning för överkroppen. Avslutade med 15 min på löpbandet. Skönt! Jag och Alexandra hängde på låset idag vid kl 6. Kul o träna med nån. Händer inte så ofta. Har länge velat göra övningar med TRX-banden men dom hänger så uttittande på gymmet men körde samtidigt som Alexandra så då kändes det riktigt bra faktiskt, Varför har jag inte vågat mig på det tidigare? Övningar som jag körde där blev plankan med fötterna i banden och sedan "armhävningar" när man håller banden i händerna och lutar sig rak ut i luften. 
 
Flodkossan in action
 
Snyggve 1 och 2

Men wiii påt bara!

Det stog kondition på schemat idag och det var så jävla fett jobbigt. Stog 45 minuter på löpbandet. Riktigt jobbig pw blandat med jobbiga lutningar med denna träningsvärk från igår! Utmanade mig hela tiden och det var så himla kul. Vart så svett så de rann i ögonen och sved som bara den.
 
Älskar och träna! Vet inte ens när jag ska ha vilodag för det är så kul o träna! Glömde bort o starta klockan så blev bara 37 minuter som blev registrerat men blev på den tiden iaf hela 396 kcal mindre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Legs

Körde ett ordentligt benpass för första gången sen efter graviditeten. Snacka om mosade ben! Brännde fint i röven kan jag säga. Även fast jag är långt ifrån mitt PB i benpressen så ökar jag successivt med vikterna. Avslutade mede 15 min på löpbandet i tung uppförsbacke för att mosa röven ytterligare. Svetten rann kan jag säga. Älskar när det känns såhär och hoppas på fet träningsvärk imorgon. Har träningsvärk från axlarna sen igår. Mums på det!
 
Nu ska jag väl äta upp min frulle som består av kvarg m. funlight och lite kokos och ett flatbröd med ett ägg på.
 
 
 
 

Ett pass i min smak

Hängde på låset idag på gymmet. Så himla skönt och vara där så tidigt. Förr hatade jag o gå upp tidigt, nu gillar jag det. Man har ju hela dagen framför sig. Men hur som helst, bra pass, blev svett, det var tungt, ja helt i min smak. Blev rygg och axlar. Kände att jag tom kunde tagit lite mer i vissa övningar men lade på ett till set på de flesta övningar. Avslutade med 15 minuter på löpbandet. Ger mig verkligen mycket mer och köra styrketräning än och gå på pass, men ska försöka klämma in något pass i veckan mest föro få variation men då jäklar ska de vara en instruktör som skriker på en ingen lam sak. Värsta jag vet!
 
Man märker vilka som priorieterar träning på morgonen btw, alltid samma människor typ och alltid killar, nångång nån tant men inga tjejer/kvinnor.
 

Sh'bam

Varit på sh'bam två dagar i rad. Påminner lite om zumba fast detta är olika dansstilar som man satt i hop i olika låtar. Svårt och hänga med såhär när man inte kört nån form av dans på 1 år men gick skapligt i alla fall. 
 
Idag kände jag av i underlivet eftersom det är en hel del hopp och så. Men försökte inte göra så mycket sådant. Får bli och hålla sig till styrketräning och pw ett tag till framöver. Möjligtvis pass utan hopp.
 

Veckans träning

 
 
Kommentar: 325 min, 7/7 dagar. Ja de duger.

Äckliga fetthelvete

Fy fan jag är så brutalt fet och äcklig så jag blir galen snart. Hatar denna känsla,hatar det jag ser i spegeln,  hatar att alla kläder sitter åt helvete o fettet väller ut 10 mil. Buhu vill bara gå under. Önska att man kunde skynda på skiten men det går ju ej.
 
Vidriga kropp, se ut som 23 år, inte 90 år!!!
 
(riktigt gnällinlägg men så är fallat)

Lördag

Vaknade av mig själv och gav sedan Alva mat och for sedan till gymmet. Hade noll pepp eller motivation och kände mig allmänt slö. Men försökte köra igenom kroppen ändå med fokus på ben. Vet inte om det kan vara att jag kände så pga en sak jag gjorde härom dagen som jag inte tänker skriva här dock ;) eller om de är en blandning att jag skulle behöva ha en riktig vilodag. Aja.
 
Nu måste vi tänka POSITIVT, ibland går det sämre och så är det. HEJA MIIIIIIIIIG!
 

Lite av varje

Hemkommen från en 40 minuters ganska lugn promenad. Handlade lite efteråt. Som vanligt är kvargen slut eller finns typ bara en kvar. Morr på det! Men hade en skvätt kvar hemma så nu äter jag en mellis gjord på ½kvarg, ½ avokado och spenat.
 
Ser samtidigt på I used to be fat på MTV. Älskar PTn som är just nu för han verkligen skriker åt den feta ungen men är samtidigt så jäkla jordnära och vilka resultat! Önskar jag med hade en som stog o skrek på mig varje gång jag tränar. Aja har rösten i skallen sålänge ;) 
 
Fick hem ett par träningsbyxor som jag beställt som var fööööööör stora. Fan så segt men tyder på att man kanske ska ha mindre storlekar än vad man tror. 
 
Hej igen nyckelben! Hej lite muskler! Hej massa fett (som ska bort)! Men känner att de finns nog lite hopp med min kropp ändå för har ett ganska bra flow med mat och träning nu.
 

Veckans mått och vikt

Vikt
Veckans vikt:
 - 1,2 kg
Total viktnedgång sedan 3/12 : - 5,5 kg
Kvar till startvikt: 10 kg

Mått
Arm som störst: 
39 -> 32 -> 34 -> 33 (0)
Under byst: 99 -> 83 -> 91 ->87 (-1)
Vid naveln: 97 -> 75 -> 91 -> 83 (-1)
Buk som störst: 124 -> 89 ->114 -> 98 (-3)
Röv som störst: 125 -> 106 -> 119 -> 114 (-1)
Lår som störst: 77 -> 59 -> 64 -> 63 (0)

Kommentar: Ojdå! Jag har varit sjuk i 2 veckor och slarvätit och inte vägde jag mig förra veckan för anade att de skulle stå plus, men med denna veckans träning och kost visade -1,2 kg så är grymt nöjd! Inte nog med det så är jag snart på ensiffrigt med hur många kg jag har kvar till starten. Riktigt taggad med andra ord.
 
Bra minus på centimetrarna med! Det blir o fira med en promenad i solen med dottern.
 
 

RSS 2.0