Fredag

Ingen träning idag förutom att jag tog en 20 min promenad till marknaden här i Finspång och gick där och gick sedan hem. Solen stekte och jag var typ bara varm trotts att jag drog Alva. Hade det varit + 30 kg hade jag svettats efter 100 meter även fast det hade varit kallt. Älskar känslan!
 
Min ätardag idag så blir härligt grillat och lite marknadsgodis och lite folk kommer hit.
Hoppas ni får en trevlig lördag för det ska jag ha.
 
Förr var detta ett linne som satt som ett korvskinn över buken och slutade högt upp. Nu sitter det där det ska och är glappigt och sladdrigt över buken. Härligt! (syns dock inte på bilden så mkt)

Veckans mått och vikt

Vikt
Veckans vikt:
 -0,3 kg
Total viktnedgång: -28,5 kg
Kvar till delmål: 0,6 kg

Mått
Arm som störst: 
39 -> 32 -> 34 -> 30 (0)
Under byst: 99 -> 83 -> 91 ->79 (-1)
Vid naveln: 97 -> 75 -> 91 -> 73 (0)
Buk som störst: 124 -> 89 ->114 -> 86 (0)
Röv som störst: 125 -> 106 -> 119 -> 104 (0)
Lår som störst: 77 -> 59 -> 64 -> 59 (0)

Kommentar: Men då! Har verkligen skött mig med maten och rört på mig en hel del. Nu har det bara varit några fjuttiga minus i flera veckor. Men jag ska inte hänga läpp. Har väl varit bortskämd innan och kroppen har väl börjat och vänja sig så måste verkligen fundera ut ett annat upplägg av träningen. Mer cardio måste in iaf.
 
Ganska frustrerande med 0,6 kg kvar men det kommer väl någongång. Bara peppa gärnet helt enkelt!
Får även vara glad över att jag faktiskt har gått ner mer än 30 kg sen november ( dock är ju det med graviditeten, men ändå)

Kan hon, kan jag!

Jag älskar bilder som dessa. Jag älskar att se folk förvandla sina kroppar. Sådant peppar mig så himla mycket. Jag vill få min kropp att se ut som något liknande till höger. Kan hon, då kan banne mig jag.
 
Jag följer Olgas mammafitness på facebook. Så printscreenade denna från henne. Kommer upp många peppande meningar och ord varje dag och det hon skriver är så sant och ren fakta och inget dallt. Älskar det. Så ni som inte följer henne - gör det!
 

Kvällsmiddag

Åh vi satt ute och åt middag nu på kvällen. Har kvällsol på altanen så var så himla mysigt. Tänk vad 2 personer som betyder så mycket, lite sol, lite värme och lugnet kan göra. Blev lax med sallad. Underbart gott. Lärt mig äta broccoli nu, dock måste den vara mosad/mixad men de spelar ju ingen roll ;)
 
Var ute och gick 6,2 km förut med en vän. Kvavt som bara den men det var grymt skönt.
 

Lite förebilder

Jag fick lite gamla bilder från en kompis från nyår 10/11 där. Jag är sjukt glad att jag tagit tag i mig själv! Här kommer några, jag känner knappt igen mig själv, såg jag ut sådär?
 

 

Styrka hemma

Orkade inte ge mig upp imorse. Sömnen tryter så himla mycket just nu då A ska ligga klarvaken på nätterna.
 
Men nu på em så blev det ett rygg och axelpass här hemma och det gick ju riktigt bra och kändes. Inte lika peppande men är bra och ha som alternativ. Gick även en promenad på 50 minuter. Sprang på ett riktigt bra tempo 7 av dom minutrarna. Startade och stannade på bestämda ställen för jag ska se om jag kan förbättra tiden där så ska använda timer nästa gång.
 

PW

Riktigt bra speed på promenaden idag. Blev 50 minuter nu på kvällen. Benen bara flög fram och jag blev knappt svett? Konstigt. Men det fick mig och piggna till i alla fall. 
 
Något jag är irriterad som fan på är att gymmet kommer börja med sommartider nästa vecka vilket innebär att dom öppnar kl 7 (!) på mornanra under sommaren vilket SUGER som fan! "Tur" att det bara är 1 månad som jag kommer få lägga om allt för sen går T på semester och då kan jag åka kl 7. Vet inte alls hur jag ska lägga upp träningen nu framöver. Har ju en del redskap hemma så får se om det får bli styrka hemma vissa dagar. 
 

Träning

Jag tränar inte bara för jag har ett mål med min kropp utan mycket är för att det är som "terapi" för mig. Jag har sådan inre stress och träning/motion får mig att slappna av och tänka på annat och bara få ta det lugnt för stunden (även fast träning i sig inte är lugnt egentligen ;))
 
Idag var verkligen en sådan dag så var ute och gick nästan 5 km med Alva bara för och få stressa ner lite. Väl hemma var jag lugn igen och det var så himla skönt.
 
(Detta inlägg skulle blivit postat igår)
 
 
 
 
 

Köttigt benpass

Ojoj vilket bra benpass det blev imorse. Piggnade till ordentligt och tog i för kung och fosterland. Tror de brann i alla muskler i benen. Tror vilan i helgen var välbehövlig.
 

Nyckelben

Åh jag har alltid tyckt att nyckelben är så himla fint på kroppen, och tänk att jag faktiskt hade ett par, vilket man inte kunde tro för flera år sedan då man inte ens kunde skymta en ända liten kontur hur mycket man än försökte utan att det var så pass mycket fett ivägen.
 
 
Har förövrigt tagit ledigt från träningen hela helgen utan någon större ångest. Kände både tors och fre att inte kroppen orkade ge 100 % så det var välbehövligt. Har dock kliat som bara den i ögonen i några dagar och känt mig tung i huvudet, vet inte om det kan vara pollen eller liknande jag kanske har åkt på? Men hoppas på och kunna kriga vidare imorgon bitti.

Bastant underdel

Jag har som ni kanske märkt en bastant underdel. Har alltid haft och kommer väl alltid att ha. Har en hatkärlek till den delen av kroppen. Något jag måste acceptera men jag jobbar på det och försöker bli mer fast där. Jag har alltid skämts i att gå i shorts och korta klänningar utan något under. För tycker det är görsnyggt med korta shorts eller så och jag har gått o suktat efter korta tajta träningsbyxor och idag slog jag till. Kanske inte dom jag kommer ha på gymmet (men vem vet) men kommer vara utmärkt och ha att gå ut och gå i och hoppas att självförtroendet kan bli bättre med den delen.
 
Här är en liten bild på dom.

Veckans mått och vikt

Vikt
Veckans vikt:
 -0,3 kg
Total viktnedgång: -28,2 kg
Kvar till delmål: 0,9 kg

Mått
Arm som störst: 
39 -> 32 -> 34 -> 30 (0)
Under byst: 99 -> 83 -> 91 ->80 (0)
Vid naveln: 97 -> 75 -> 91 -> 73 (-1)
Buk som störst: 124 -> 89 ->114 -> 86 (0)
Röv som störst: 125 -> 106 -> 119 -> 104 (0)
Lår som störst: 77 -> 59 -> 64 -> 59 (0)

Kommentar: Inte några stora siffror här inte. Hade hoppats på mer men så är det. 0,9 kg kvar tills nytt 10tal och jag bara längtar efter o få se den siffran.

Onsdag

Vad veckorna går fort, inte klokt. Blev 2 pass idag med. Imorse var jag grymt seg, brutal träningsvärk i baksida lår från mådagens benpass. Men kämpade verkligen igenom axlar och rygg och det vare värt. Gav mig fan på att jag skulle gå på shbam idag för o trotsa mina negativa tankar från igår, men även för jag minns att det var så himla kul förra gången (även fast man då kände av det väldigt mkt i bäckenet/underlivet efter grav) och himla bra instruktör. Hängde med lite sisodär men svettig det kan jag garantera er att jag blev. Så jag är nöjd över dagen.
 
Imorgon får det nog bara bli en promenad med Alva eller något i den stilen. Är för rastlös för att bara sitta o dega hemma. Minns inte när jag bara tog flera timmar och satt framför tv och bara häckade, kanske ska göra det nån regning dag.
 

Never give up

Har hunnit med o träna två gånger idag. Blev ett kondtionspass imorse på 50 minuter som gick riktigt bra. Varvade cardiowave, löpbandet och cykel.
 
Nu på kvällen var jag och körde zumbacore. Både hatar och älskar att jag gick dit. Hatar för att bägaren rann över så att säga. Att jag aldrig känt mig så jävla onöjd med mig själv, men kom hem och fick gråta en skvätt sen var det inte mer med det. Hade det varit förr hade jag ältat det som fan men min dotter har gjort mig så jävla mkt starkare. Det var det jag älskade med passet, att jag tänker fan i mig inte ge upp förns jag är där jag vill vara. Jag får inse att jag är fet men jag gör iaf något åt det. Jag har ett mål som ska slutföras. Jag tänker stå där som en vinnare.
 
Har en låt som går på repeat när jag är på gymmet. Är egentligen en ganska lugn låt men den låten väcker så mycket känslor och tankar som gör att jag inte kommer ge upp utan bara forsätter och forsätter.

Måndagsträning

Glömde skriva igår men blev ett konditionspass utav dess like. Ska väl inte beskriva lyckoruset för det börjar ni väl tröttna på ;)
 
Men idag blev det ett benpass på morgonen. Riktigt härligt var det och jag var full av energi när jag kom dit kl 06. 
Övningar som gjordes idag:
 
- Knäböj i TRX (uppvärmning)
- Knäböj i smith
- Enbensmarklyft i smith
- Raka marklyft
- Benspark i cabel
- Höftlyft med stång
- Benpress
- Lite magövningar med 
 
Avslutade med 5 min på högsta level i cardiowaven (den jag kallat trappmaskin).
 
 
 
 

Jag vill, jag ska och jag KAN!

Åh jag älskade tankarna som flög i skallen på mig på gymmet idag. Kände mig som en beast, nae inte riktigt men fy fan vad jag köttade på. Jag VET att jag kommer klara detta. Jag SKA gå i mål. Jag VILL detta och jag vet att jag kommer KLARA detta. Jag gör detta för mig själv och ingen annan. Jag vill bli nöjd, jag ska bli nöjd! Jag tänker verkligen inte sluta det jag har påbörjat.
 
Träning är fan som terapi för mig. När jag tränar vill jag bara ha mer och mer. Jag blir glad och full av energi. Jag älskar det. Jag tänker alltid prioritera in träning i mitt liv. Tid finns bara man vill. Jag vill lära mig allt inom kost och träning. ÅÅÅH! Lycka!
 

Veckans mått och vikt

Vikt
Veckans vikt:
 -0,4 kg
Total viktnedgång: -27,9 kg
Kvar till delmål: 1,2 kg

Mått
Arm som störst: 
39 -> 32 -> 34 -> 30 (0)
Under byst: 99 -> 83 -> 91 ->80 (0)
Vid naveln: 97 -> 75 -> 91 -> 74 (-1)
Buk som störst: 124 -> 89 ->114 -> 86 (-1)
Röv som störst: 125 -> 106 -> 119 -> 104 (-1)
Lår som störst: 77 -> 59 -> 64 -> 59 (0)

Kommentar: Inget kraftigt minus men neråt går det ju iaf. Måtten syntes det lite på ändå. Röven har snart gått till ett av mina delmål jag hade satt upp - mindre än 1 meter runt röven. 
 
Jag är nu mindre på alla ställen än vad jag var innan graviditeten. Känns så jävla bra att man kan rulla på där man var innan. Tappat 27,9 kg sen den dagen jag började och över 30 kg om man räknar från graviditeten. Kärlek på det!
 
Skulle även vara grymt kul om man hade tappat 1,2 kg tills nästa vecka (kan ju få drömma lite)för då är jag på nytt tiotal, ett nytt delmål uppnått.

Fredagsträning

Lagom trött blev det morgonträning. Armar, bröst och lite mage. Vi var 4 pers på gymmet så var grymt skönt. Passade på och pröva en bicepsövning jag velat pröva länge men inte vågat. Den när man kör i cabeln men att man ligger på golvet och kör. Gud vilken bra kontakt man fick och orkade ta mkt mera. Hoppas jag vågar göra den flera gånger.
 
De här bilderna säger väl en del att de går framåt iaf. De små bilderna är tagna innan graviditeten och är jämnförda då och den stora bilden är från idag. Dock har jag jävligt dålig mobilkamera nu så man ser ju inga konturer som vanligt men den lilla bullen syns ju iaf. Så utveckling på både biceps och axel :D 
 
 
 
 

Träääääääning

Åh har rört massvis på dököttet de senaste dagarna. Igår efter gymmet gick jag även en promenad på sammanlagt 6 km. Målade även köket på kvällen.
 
Idag var jag uppe kl 6 och drog ett konditionspass. Blev 50 minuter sammanlagt med både, löpbandet, cardiowave och roddmaskin. Kom precis in från 1 timmes promenad med J. Gah vad skönt det är. 
 
Vägning imorgon. Blivit lite smått och gott idag men inte i allt för större mängder och veckan har annars varit riktigt bra så kan ju hoppas på lite minus imorgon iaf.
 
Dec/maj

Onsdag

Ja nätterna fortsätter och vara lika roliga. Tur att de dög för fröken att sova i soffan några timmar efter allt skrikande.
 
Men kl ringde 05 så var bara o stiga upp. Tur att solen va framme då så man piggnade till lite. Axel och ryggpass stog på schemat. Gick riktigt bra faktiskt. Stog o kollade mig i spegeln några gånger under övningarna och vad det har hänt grejer med ryggen! Sånt gillas och får en att peppa till. Mötte A när jag skulle hem och hon tog en bild men kändes väldigt missvisande i det ljuset vi stog i. 
 

Kondtionspass

Åh jag kom iväg till gymmet. Blev ett konditionspass på 60 minuter. Konditionen blir bara bättre o bättre känner jag och orkar gå på nivåer jag aldrig orkat gått på innan. Underbart. Pw blandat med lite löpning och de sista 15 minuterna körde jag "trampmaskinen".
 
Det passet och lite mat på de behövdes för nu har jag verkligen energi några timmar till.
 
 
 

Det som inte dödar, det härdar

Åh jag går under snart.  Alva är inne i världens jobbigaste period just nu. Skriker typ hela nätterna och är allmänt onöjd. Så jag går för tillfället som ett vrak. Har inget imot och sova färre timmar eller bli väkt lite då och då men när hon skriker hysterisk och man är vaken längre perioder. Ja urg. 
 
Träningen och maten har blivit riktigt lidande. Orkade inte köra klart gymmet igår morse ens. Hade tänkt och ge mig ut på promme men blev inte så heller. Tar samtidigt på mig för mycket och göra med (typ fotograferingar). Mitt huvud skriker socker med och det är sjukt jobbigt. Har väl med sömnen och göra. Så det är 150 % fokus just nu. Sitter tom nu och tänker på kakor och vill egwntligen bara trycka i mig de. Men jag kämpar på. De som inte dödar, det härdar.
 
Konstigt nog är jag laddad för gymmet nu! Vill åka dit nununu men Tomas jobbar till i em så får vänta för jag ska verkligen dit idag på något sätt. 
 
Jag hoppas verkligen detta bara är en period hon har nu, mitt lilla hjärta <3

Tack för era peppningar

Jag blir så himla glad när så många skriver att dom blir inspirerade av mig. Det peppar massvis! 
 
Jag älskar verkligen träningen. Den gör mig glad. Jag känner mig starkare för varje gång. Jag vill verkligen bevisa att bara för man fått barn har inte världen gått under. Man kan träna, allt handlar om planering och prioritering.
 
Denna bild togs igår. När jag såg mig själv så kände jag att jag kanske kan bli nöjd med mig själv trots allt. Jag tycker inte jag ser brutalt fet ut längre. Ja jag har verkligen breda höfter och bastanta lår och det är nog något jag alltid kommer ha och något jag har accepterat. Bara att man får forma det med muskler istället.
 
 
 
 
 

Veckans mått och vikt

Vikt
Veckans vikt:
 -1,6 kg
Total viktnedgång: -27,5 kg
Kvar till delmål: 1,6 kg

Mått
Arm som störst: 
39 -> 32 -> 34 -> 30 (0)
Under byst: 99 -> 83 -> 91 ->80 (0)
Vid naveln: 97 -> 75 -> 91 -> 75 (-1)
Buk som störst: 124 -> 89 ->114 -> 87 (-2)
Röv som störst: 125 -> 106 -> 119 -> 105 (-1)
Lår som störst: 77 -> 59 -> 64 -> 59 (0)

Kommentar: Förra vägningen var det +0,5 kg och mätte mig aldrig och denna vecka fick jag ett bra minus. Tackar för det. Har -1,6 kvar till ett delmål jag aldrig trodde jag skulle nå, inte ens innan jag blev gravid. Når jag det är det ett nytt tio-tal vi är inne på. Herregud ja det är inte klokt. Tyckte inte de va länge sen jag hade 12 kg kvar till startvikt och det är nu 15,5 kg sen. Ja jag är laddad!

Kläder

Asså gud. Kom på att jag hade kvar denna tröja som jag har på bild 1. Det är samma tröja på bild 2 fast ser mer ut som en klänning. Pepp som fan! Ska försöka hitta mera kläder som jag har fyllt ut en gång i tiden.
 

Pissa svett

Åh var och körde riktigt jobbig intervallträning på 75 minuter idag. Hade ont i magen från och till så önskade jag hade kunnat sprungit mer men men. Svetten bara pissa kände jag. LÖV! Så känner mig riktigt skön i kroppen nu. 
Ätit lite snålt idag så blodsockret har varit lågt så hoppas jag inte får allt för mkt sug på mat ikväll utan äter bra.
 

Onsdag

Träning check! Axlar och rygg fick sig en omgång och avslutade med 10 minuter på "trappmaskinen". Trampade på ganska så bra mellan varven. Skönt! Nej nu har jag resten av dagen till att göra vad fasen som helst med Alva. 
 

Hepphepp!

Men yes! Dag 2 och det går kalas. Inget äckelpäckelskräpätande. Bra mat, fick tom med i mig broccoli till laxen (korsitaket). Hoppas jag har mitt flow tillbaka nu. Tycker inte om svackor. Visst jag äter lite småskit ibland för det tycker jag att man kan äta om man nu vill men inte som det varit nu.
 
Var ute och körde lite intervaller nu på kvällskvisten på 4,5 km. Så himla underbart väder och kunde ha på mig enbart tshirt. 
 
 
Ganska sjukt att man en gång i tiden fyllde ut detta över buken.

Promme

Ja dagen har flytit på riktigt bra. Var ute och gick en sväng till affären och tog en omväg med barnvagnen. Så himla underbart väder och jag gick i vanlig promenadstakt och något som man märker så himla stor skillnad på är att man inte alls blir svett på samma sätt. Var inte ens varm men när jag gick hem blev det en riktigt powerwalk så då blev jag riktigt svett där imot. Så på mina spår såg jag att det ändå blev en promenad på 5,5 km. Nice!
 
Maten har varit bra idag och nu är det bara att fortsätta. Dumma svackor och komma sådär men det är väöl dom som gör en starkare.
 
 
 

Bra start på veckan

Åh morgnens benpass var riktigt underbart. Kunde fläska på med en hel del vikter. Magen fick sig en omgång med och haft riktigt träningsvärk i den sedan i fredags då jag lade till lite övningar. Blev 10 minuter pw och 5 minuter på "trappmaskinen" (vet ej vad den heter) som avslut. 
 
Haft svackor med maten så det heter duga. Men idag är en ny dag och jag är laddad på att få äta bra. Bara jag själv som kan välja vad jag stoppar i mig och mår himla mycket bättre när jag äter som jag brukar göra.
 
Blir en del "depp" mellan varven  i inläggena men jag lovar, jag jobbar med självkänslan som bara den. Försöker verkligen acceptera mig själv för den jag är. 
 
 

5,7 km

Blev 5,7 km pw imorse. Riktigt skönt var det med. Hade lite svårt och komma upp men det fina vädre hjälpte till. Var knappt någon ute så var himla skönt.
 
Var istan igår hela dagen och letade kläder och BHar. Jag är tydligen en medium-tjej numera vilket känns ganska bra. Prövade även jeans på typ BIKBOK och sådan affärer och största storleken var förstor! När hände det senast? När jag gick i högstadiet typ. 
 
Men fy fan vad jag hatar omklädningsrum. Allt syns i dessa speglar och när jag skulle åka hem var jag typ tjutfärdig. Ser ju inte ut och vara 23 år i kroppen, snarare 83.  Brösten ska vi inte ens tala om. Suck, men men. Man bara önskar att jag aldrig hade varit ung och dum och insett tidigare hur fet ja blev och istället tagit tag i sig själv när kilona började komma krypandes. Hoppas jag nångång kan acceptera mig själv för den jag är och hur jag ser ut. 

Helt underbart

Underbart träningspass. Ökade i både det ena och det andra. Blev armar, bröst och mage. Ökat lite med övningar för magen så hoppas på och ha lite träningsvärk imorn. Avslutade med 25 minuter pw. Så nu sitter jag här och har ett par riktigt pulsernade armar. LÖV IT! Foltomt på gymmet. Var 3 pers. Man märker att folk inte tycker det är lika roligt längre men vi andra köttar på :D 
 
Annars då? Vågen stog på + 0,5 kg. Inte så mycket att hänga i granen men jag har konstigt nog inte ångest och jag har haft lite för mycket kalasigt i en vecka med både personalfest och valborg och har ätit med lite för slappa tyglar. Men jag mår bra! Hade detta varit förut hade jag haft störta ångesten men som sagt, skynda långsamt. Nästa vecka ska vågen stå på minus igen så detta gör inget ;)
 
 
 
 

Vilken lycka träningen är!

Ja, nu har jag damp igen. Denna träning gör mig sååååååååååååå jävla glad!!!!! Åh älskar det till döds känns det som. Vill bara lära mig allt och lite till. Hade jag pengar skulle jag utan och tveka betala för en PT-utbildning.
 
Axlar och rygg mosade dagen till ära och avslutade med lite kondition. Ökade i militärpressen och trodde faktiskt inte jag skulle orka men det gjorde jag allt. Så svårt och öka med skivstång, önska dom hade 0,5 kgs viktskivor.
 
Nej nu blir det att sitta ute och virka lite och leka med Alva.
 
 
 

RSS 2.0