Trötthetens trötthet!

Ojojoj så trött man är innan man kommer in i denna vardag alltså! Men jag gav mig ändå ut på ca 4,5 km nu på kvällen o de gick i ganska rask fart. Så skönt, behövdes verkligen. Barnen har varit glada o synkat bra idag men vad de kräver tid o äta o gå på toa får man ta när de funkar haha. Men känner att jag får i mig bra o mättande mat iaf vilket känns bra. Styrkan tar jag imorgon tänkte jag. 




Gott bröd o träning

Ja ammningen gör en ju lagom senil iaf. Inga bilder tagna än men träning har blivit gjord. Igår fick jag in en promenad och gjorde även övningarna när barnen sov. Helt otroligt, orkade redan plankan på knäna på 2x1 minut och övningarna känns redan typ lätta? Förstår inte att jag redan orkar så pass mkt. Så det är riktigt peppande! 
 
Idag blev det en promenad innan jag hämta A på fsk. Så sammanlagt blev de 3,5km med barnvagnen o höll på o dö upp för backarna. 
 
Maten går bra än så länge. Har ett såntdär bigpack med chokladbollar hemma som min ammningshjärna gäääääääärna vill äta upp men jag har hållt mig. Bakade istället detta bröd gjort på kvarg, havregryn, fiberhusk, bakpulver, linfrön och brödkryddor. Mums! 




Härlig söndag

Ja då var de söndag och sista dagen när vi alla är hemma tillsammans så imorgon börjar allvaret och även kosten ska skötas nu, de har varit alldeles för mkt fika de senaste 2 veckorna.  Jag har förberett lite pannkakor till frukost och stekt nötfärs till lunch tills imorgon. Ska bli intressant o se hur man ska få ihop vardagen men alla andra klarar ju de så se ska nog gå. Bara o planera. 

Var ute o gick själv nu på kvällen o gick i ett ganska högt tempo i 40 min. Kände mig lite ansträngd efteråt så kanske skulle gått lite lugnare. 

Imorn kör jag träningsprogrammet igen. Blir 3 dag i veckan. Har lite träningsvärk sen igår men känner inte av de så mkt? Trodde jag skulle få brutal träningsvärk. Älskar o se hur kroppen fungerar. 

Se om jag hinner med o ta lite mått o vikt imorgon. Även någon bild. Kan ju råka glömmas då jag har två till o hålla koll på haha. 




Superlördag

Redan lyckorus av den "träning" jag får. Tog med mig båda flickorna på promenad i vagnen förut. Blev strax över 3 km och kroppen verkligen ville som jag ville. Båda hann o somna i vagnen så medans de sov gott ute så körde jag igenom träningsprogrammet o körde två set denna gång och jag kände mig konstigt nog riktigt stark! O varje rörelse bara gjorde så jag sken upp av lycka även om det är styrka på en helt annan nivå än vad jag körde för 1 år sedan så bara älskar jag att få använda den. När jag skulle köra plankan för första gången på knäna 2 veckor efter förlossningen med A så skakade hela kroppen de ynka 10 sekunderna jag klarade av, denna gång så klarade jag hela 40 OCH 50 sekunder! Tror nog de har med att jag var så pass "tränad" innan jag blev gravid. Tror jag har träningen o tacka över lag för såhär 2 veckor efter förlossningen så känna kroppen som vanligt o har inte ont någonstans?!! Så jag tror mycket på att man ska vara snäll mot sin kropp och låta den styrketräna, tror man vinner på det i längden. 

Hann även slänga i mig en hemmagjord hamburgare m ost, grönsaker och kvarg. Fy satan va gott! 




Promenad och träningsprogram

Yey! Idag har verkligheten kommit ifatt en o jag har varit såååå otroligt jäkla trött idag så jag somna både på förmiddagen och nu på kvällen när jag satt upp o amma. De där att man behöver ligga vaken på nätterna o ligga som en uppstoppad korv när man ammar gör ju en inte pigg direkt. 
Men tog med mig mini på en promenad på 30 min i en riktigt bra takt och kände ingenting efteråt. Fick sedan slänga i mig lite käk lite snabbt o de blev pannkisar m kvarg, jordgubbar och kokos. Dör så gott! Nu senare på kvällen körde jag igenom ett set av träningsprogrammet från olgas bok och om man säger så så orkar man ju ingenting hahaha så de är ju som o va tillbaka på ruta 1 men jag ska kämpa mig tillbaka. 




Härliga tisdag

Åh idag har varit en såndär underbar dag. Solen har varit framme, våran annars sura och trotsiga 2åring har varit på jättebra humör och lillan har flytit med som vanligt och fick godkänt på hörseltestet.

Drog mig ut på en promenad även idag. Gick heeeeela 3,1km idag. Funkade helt okej, det går ju inte fort men att få röra på sig är helt oslagbart. Har fortfarande inte gjort övningarna för när jag tänkte göra de igår kväll så kände jag mig överansträngd i bäckenet. 

Blev rester från gårdagens middag idag, kyckling, hemmagjorda klyftisar och tzatziki gjort på kvarg. Fy farao så gott! 



Pannkakor till lunch

Det blev pannkakor till lunch idag. Jag fixade mina med dessa ingredienser som jag brukade köra med förut o de andra åt amerikanska pannkakor. Himla gott de där.  

Även igår blev de en promenad i solen. Funderar på om jag ska testa ett set med övningarna idag när barnen sover o se hur det känns. 




Lördag

Ja även lördagen erbjöd en liten promenix. Vi alla gick till lekparken en sväng men jag gick sedan vidare med vagnen. Lite tungt o dra men gick ända hem sen och det var så skönt! Denna frihet o kunna promenera dessa korta sträckor gör en ju lycklig som bara den. 
 
Har tappat ca 8 kg nu så det är ju alltid något o har ca 15 kvar så det går ju åt rätt riktning. Se vad morgondagen har att erbjuda, kanske vågar mig på de första övningarna. Så uppspelt!
 
 

Kroppen 6 dagar efter två olika förlossningar

Satt och kollade igenom lite bilder och såg att den bilden till vänster är tagen 6 dagar efter förlossningen med A och tog även en bild idag, 6 dagar efter förlossningen med S. Lite skillnad om man säger så. Kunde jag få den kroppen jag hade i somras med den kroppen till vänster, vad borde jag inte få med den till höger? Sådant PEPPAR mig även om de känns om en evighet tills dess när man ser och känner dallermagen i spegeln. O inte tala om dessa bröst! Gah de passar inte alls in i sådär stort format. Känns som om jag är den ända människan på jorden som vill ha små bröst när man ser så många som gör förstoringar. Men nu ska jag slippa känna press över o komma tillbaka (även om jag helst ville va tillbaka till mitt gamla jag helst igår), herregud det var 6 dagar sedan jag förlöste och hunnit förfalla i 9 månader innan dess med väldigt lite träning. Inte konstigt man ser ut som man gör nu. Nae, en dag i taget :) 
 
< 6 dagar efter förlossning med A / 6 dagar efter förlossning med S >
 

Promenix

Vi tog barnen och gick mitt lilla varv förut som jag gick i slutet av graviditeten. Såg att de bara är 1,7 km så är ju inte sådär långt om man säger så. Va lite segt i slutet för bäckenet men sååååå skönt. Hoppas på o kunna gå imorgon med.
 
 

Frulle

Den store är på dagis och den lille ligger här bredvid o sover så jag får äta frulle i lugn och ro. Kvarg m äggvita och jordgubbar och två riskakor m jordnötssmör (kärlek i hela munnen)! Än så länge har inte S reagerat på något jag äter så det är skönt. Ammar som en tok. Helt okej natt och känner mig sådär oerhört pigg, typ som om min kropp hade gått med på de skulle jag skena iväg på en redig powerwalk direkt. Men sånt får vänta. Se om jag vågar mig på o hämta A på dagis med vagnen snart. Hoppas jag kan de redan nästa vecka. Är så laddad på o bli stark o kunna röra på mig. Har varit så fruktansvärt svag i mage och bäcken de senaste dagarna. Så svag så det gjort ont i minsta lilla rörelse. Men igår em o nu känns det helt okej. Försöker verkligen med knipövningarna nu så man stärker upp allt. Sååååååå redo!
 

Ja svammel som vanligt men så de kommer o se ut antar jag haha. Kommer ju va en del bebissnack med eftersom de kommer påverka både kost o träning.
 
 


 
 

Flera saker samtidigt

Ja de är fortf ingen bild tagen på min före bild på magen men kanske kan ta en imorgon :) 
 
Man har ju lite mer o göra just nu om man säger så även om hon mestadels sover så ska man ha koll på den andre som är mellan golv o tak o som givietvis fick magsjuka i söndagskväll. Men nu på kvällen har jag läst lite ur min träning för nyblivna mammor-bok och såg att vissa övningar kan jag börja med redan 1-2 veckor efter förlossningen. Tummen upp på det. Vill bara bli stark i kroppen igen även om det tar tid. 
 
Försöker o få i mig mat som mättar. Gud hur ska man hinna med o äta sen när man kommer vara själv hemma med båda barnen. Ja det lär bli en utmaning. Får väl laga dubbelt med matlådor 1 gång i veckan eller något. Tips från någon med erfarenhet? 
 
 

Då var det dax igen!

Nu är våran lilla tjej äntligen här! Hon kom i fredags med raketfart. Som jag har längtat! Hon mår kalas och vi fick åka hem samma dag. Igår tog vi en liten premiärtur med dubbelvagnen runt området vi bor i i lugn takt. Den kommer gå varm kan jag säga er så fort man kan börja gå normalt. Bäckenet är ju lagom rörligt men vet ni va? Jag har inte en ända smärta från fogarna eller rygg. Mår så fruktansvärt bra i kroppen. Har inte mått såhär bra på 9 månader, är inte det sjukt? Ja förutom att man har lagom ont i magen då och riktigt ömma och tunga bröst.
 
Vågen hamna på 22-23 kg + denna gång som känns helt okej. Magen har dragit ihop sig fruktansvärt mkt på 2 dagar. Är riktigt vattenfylld fortf men det försvinner ju med tiden o sen alla extra kilon av fett lär väl rinna av så småningom oxå. Längtar riktigt nu av att få åka till gymmet men ska inte vara för ivrig o stressa på kroppen så det ger bakslag. Måste låta den återhämta sig.
 
Men vad hungrig jag är! De sista veckorna av graviditeten var jag knappt hungrig men nu! Böh! Känner sug av mat konstant så blir tokig så måste försöka tänka mig för. Dock så måste jag typ hetsamma just nu då fröken var en tungviktare och låg på gränsen till o vara för tung så för att hon ska hålla vikten så måste hon käka mkt nu i början.
 
Ska se om jag kan få till en bild på kroppen imorn så jag har en förebild igen, ska se vart jag även har bilden på några dagaer efter jag hade fött A o se om det är stor skillnad. 

Biggest loser

Ligger o käkar jordgubbar o riskaka m jordnötssmör o kollar igenom gårdagens BL-avsnitt. Började typ gråta direkt, haha en blandning av hormoner o känslan som de känner. Längtar som en tok o få se sin egna förvandling igen. 

Igår var de vattengympa på morgonen o en liten promenad på runt området på kvällen med familjen, idag har jag mått destå sämre, fy bövelen. Men fredag blir de ytterligare ett vattenpass. Älskar o få röra på mig. Nu skiter jag i smärta o vatten/fettfylld kropp med celluliter o blä för jag vill verkligen röra på kroppen o då får man helt enkelt visa upp detta även om det är jobbigt. Hepp!




RSS 2.0