Söndag

Ojdå vad dagarna går. Ja dom går i ett verkligen. Kommer typ inte ens ihåg vad jag har gjort. Det jag vet är att min stress är brutal just nu så i fredags va allt hemskt. Så helgen har varit superlugn med inga direkta tider att passa och bara varit med familjen. Tränade lite styrka igår. Blev typ ben och bålen. Jag supersetade en del övningar och blev så himla svettig! Underbart om ni frågar mig. Så det blev ett bra pass, antagligen för jag svulla som bara den i fredags. Idag gick jag 1 timme på löpbandet. Tror jag håller på o bli sjuk för halsen krånglar o känner mig snorig. Vill verkligen inte det nu. Ja luddigt som vanligt när jag skriver här haha. 

Pulled chicken, bulgur och mangosalsa och man är sedan i himmlen! 

Motivationsbyxor

Höll på o prova lite byxor förut. Köpte nämligen 2 par byxor när jag var gravid för magen svullande upp så fort o jag la ju på mig mkt kilon i början men använde dom typ inte då jag inte kände mig bekväm med en mage i vädret. Men som sagt, jag kan faktiskt knäppa dom! Dom sitter som de ska över låren men det är just sladdret på magen som ville puta över annars satt de inte åt eller något. Snacka om något glad tjej när båda dessa satt typ bra nu. Även om många gå i jeans så så känner jag mig inte alls bekväm med en kant över byxorna så kommer vänta med att använda dom tills fettet och sladdret är borta o inget sväller över. Ja ni ser ju bilden. Ska se om jag vågar mig på o prova mina "smaljeans" som jag använde som mest förra våren/somras. Rädd o bli besviken att de inte ens går o dra upp över röven. Men en positiv dag ska jag nog ge mig påt o dokumentera.
 
Nu på kvällen blev det gymmet. Ett riktigt peppande pass. Blev först 20 min på löpbandet och gick typ hela tidne på level 5.7 och kände mig verkligen stark i bäckenet och blev inte ankröv nångång. Körde sedan knäböj, utfall, bröstpress i maskin, rygg i TRX, plankan (klarade lite på fötterna), ryggresningar på golvet, vanlig bicepscurl och axelpress i maskin. Ja lite lätt o lagom somsagt men såååååååå skönt. Snacka om o gå där ifrån med ett leende på läpparna. 
 
Slängde även ihop lite bröd. Sååååå gott brödet är som jag gör. 
 
 
 

Första helkroppspasset

Igår morse for jag till gymmet och körde faktiskt mitt första helkroppspass! Var inte något köttigt sådant utan testade mig igenom alla övningar med lätta vikter, dock körde jag ben och mage med enbart kroppens motstånd än så länge. Vissa övningar var rätt tunga även om jag hade lätt motstånd. Dock märker man hur mkt starkare jag är i magen denna gång. Kommer ihåg när jag körde bicepscurl i cablen första gången efter Alva så var det så sjukt ansträngde för magen, man verkligen kände hur mkt man aktiverade den för att orka. Denna gång kändes det som ingenting.  Riktigt farsinerande. Den ända träningsvärk jag känner idag är i axlarna konstigt nog.

Har dock kännt mig riktigt tyng och trött idag. Har en halvsjuk sambo så vet inte om det är något på g. Så tog mig bara en liten promenad på 25 minuter nu på kvällen för att få lite luft. 

Btw så står jag i dilemmat hur jag ska fortsätta med styrketräningen. Så svårt o lägga upp de när man fortfarande inte kan köra helt som man vill så blir nog fortfarande helkroppspass till att börja med. 

Lite resultat

Dagen har bestått av utomhusfix, lek och fotning av dop. Älskar att få använda kroppen. Eftersom de var så sjukt fint väder nu på kvällen så tog jag med mig S ut på promenad i 1 timme. Sådär lagom tungt o dra vagnen men skönt var det. Lagom mycket mat, inget hets (som det gääärna blir på helgen) och nu har jag avnjutit en proteinglass framför gladiatorerna. 
 
 
Här har vi lite uppdatering av måtten och vikten. Tänker inte ha några speciella dagar jag uppdaterar detta då jag inte vill att det ska vara någon stress utan gör det när det känns rätt, som igår tex. 
 
Vikt
Vikt sedan förra vägningen:
 -1,8 kg
Kvar till vad jag vägde innan graviditeten: 12,6 kg
 
Mått
Arm som störst: 
39 -> 32 -> 34 -> 29 ->32(0)
Under byst: 99 -> 83 -> 91 ->78 -> 82 (0)
Vid naveln: 97 -> 75 -> 91 -> 68 ->77 (-2)
Buk som störst: 124 -> 89 ->114 -> 81 -> 96 (-5)
Röv som störst: 125 -> 106 -> 119 -> 98 -> 109 (0)
Lår som störst: 77 -> 59 -> 64 -> 57 -> 59 (0)
 
Ja magen har ju dragit ihop sig en hel del! Riktigt skönt men fy bövelen vad sladdrig den är. Inte klokt haha. Ska bli intressant hur den kommer se ut om några år. Man har ju fått sånt sladder/ryggfett sen magen försvan. Kommer ihåg att de blev så förra gången med så hoppas de försvinner snart. Såg dock idag att de finns lite konturer som kommit fram över skuldrorna igen. Något att hurra över! 
 
 

Mamma(fys)mys

Ja älskar att jag har typ en granne som fick barn en månad innan mig som är lika galen i o röra på sig som jag. Idag drog vi till gymmet efter vi lämnat ungarna på dagis o tog sen med våra småttingar och satte oss på spinningcyklarna. Så jag cyklade på i ca 35 min och sedan körde vi lite övningar. Snacka om att detta kommer bli rutin. Älskar det. Jag har även lite resultat på både måtten och vågen som jag ska försöka dokumentera idag lr imorn. Känner inte stress med just vågen längre för känner inte att det är den som är de viktiga utan försöker se vad som händer i måtten istället. Trots allt de som säger något samt bilder. 




Härlig motivation

Känner att jag har sådan härlig motivation just nu. Vi har tex massa choklad här hemma som T vann men låter de bara vara. Är sugen på mat istället och ätit bra. Kroppen är väl i sin rätta "form" bara att den ska bli i en mindre storlek. Magen ser riktigt bra ut efter 6 veckor. Eller bra och bra, den kommer ju aldrig bli som jag vill ha den men jag gör det bästa utav det och det är hela tänket om kost o träning som jag är det viktiga. Men konturerna som jag hade upptill syns lite igen. En slapp mage med bristningar är något jag alltid kommer få leva med men jag har ändrat min livstil och fått 2 barn, vad mer kan man begära?  Sen har man ju mål att den kan få bli stark och dra ihop sig ännu mer. Det som motiverar med är att man i rätt ljus fortfarande ser konturer av de muskler som kom fram tillslut, gäller bara o skala av dessa gravidkilon. Längtar verkligen till o kunna åka o riktigt kötta ett härligt benpass och få bygga upp en stark och fast röv. 
 
Idag blev det en promenad på 50 minuter redan vid 06.25. En trälig natt o S hade varit vaken sedan kl 5 så for iväg innan jag lämnade A på dagis. Behövdes verkligen.
 
Är inte kroppen fantastisk eller ? Bilden till vänster är från några timmar efter förlossningen och bilden till höger är idag. 
 

För överglad!

Alltså jag bara orkar inte vara såhär glaaaaaaad! Lyckorus delux! Visst nu kan jag ju inte hurra över de fjuttiga övningar jag kör men dra åt helvete vad lycklig jag blir avv att få använda min kropp!
 
Igår när jag lämnat A på dagis tog jag och grannen o slirade iväg med barnvagnarna. Käftarna gick så blev nästan 9 km! Inte trodde jag att jag skulle orka tillbaka men det gjorde jag. 
 
Nu på kvällen blev det en sväng till gymmet. Traskade på riktigt bra och bäckenet hängde med riktigt bra också. Sådana små steg gör en så glad och man finner så mkt hopp av att komma tillbaka där man var. körde även lite styrka. Knäböj med pilatesboll mot väggen, höftlyft, lite magövningar, armhävningar på knäna (orkade knappt 5 st så där har man mkt o jobba med), skuldror i TRX. Ja det kändes så underbart! Vill bara åka igen nuuuuuu med en gång. Ja nu ska jag lugna ner mig lite. 
 
 

Woopwoop!

Igår morse for jag till gymmet. Skulle ha kört utvecklingen på programmet men glömde fota av de så körde bara de jag kom ihåg. Bl.a. så var det ytterligare 1 set till. Kan säga att jag har träningsvärk i magen idag o jag älskar det! Kan knappt hosta så känns de. Gick även 35 min på löpbandet.

Idag gick jag även 35 min på bandet och kände att jag kunde öka level ända till 6 ett par gånger utan av o känna mig ansträngd. Så det utvecklas hela tiden. Första gången jag gick på löpbandet efter grav orkade jag knappt level 5. Så små stepp framåt. Försöker fokusera på hållningen mkt när jag går oxå. Så fort jag känner att jag går för fort så jag börja svanka så sänker jag nivån o så provar jag o öka efter en stund. Funkar bra tycker jag. Gäller o puta fram bäckenet. 




Tröttelitröttast

Dra mig baklänges vad trött jag är! Konstant trött! Hoppas de släpper snart för känner att jag inte har koll på nånting typ.  Kan va oxå att jag av någon anledning har tryckt in saker o göra från morgon till kväll med. Men kroppen är iaf pigg som tur är. Så igår morse tog jag barnen i vagnen o gick i ca 35 min och imorse redan vid halv 7(!) gick jag o "grannen" en promenad på 1 timme. Den räddade nog min dag. 

Siri är redan(!!!!) 5 veckor så imorgon blir det besök på gymmet på morgonen och köra lite andra övningar. Skulle lika gärna kunna göra de hemma men känslan av o träna på gymmet är ju lite annat. 



Be your own motivation

Söndag: Hela söndagen knatade vi omkring på kolmården så va skapligt mör i bäckenet sen på kvällen men hade inte ont eller något så det var himla skönt att man klarade av o gå så pass mycket.
 
Måndag: Övningarna och blev bara en kortispromenad på 35 minuter då jag gick till dagis och tog sedan en liten omväg hem.
 
Tisdag: Igår var jag iväg från familjen typ hela dagen, eller det kändes som en evighet men var typ "bara" 6 timmar. Handlar lite om min framtid men skriver mer när jag vet mer så igår tog jag och bara "vilade" och fokuserade på det jag gjorde.
 
Onsdag: Sambon slutade tidigt idag så jag fick lite tid till o åka till gymmet. Gick 35 minuter på löpbandet och sedan körde jag övningarna, dock inte alla utan fokuserade på nedre magen. 
 
Denna bild är från i somras. Snart 1 år sedan. Tänk vad man kan förfalla så fort. Men jag kämpar på. Mitt första mål är att ta mig tillbaka hit. Stark och någon med mycket energi. Jag vet att jag kommer klara det även om man hade oturen o inte ha en kropp där gravidkilona "rann" av mig utan känns som jag får kämpa extra mycket istället. Menmen. Man vet aldrig hur en graviditet blir och jag drog på mig extrakilon pga av foglossning samt att man inte åt direkt "strikt" som innan. Men snart så kanske man är där. HÖHÖ! Mest jobbigt tror jag nog är att man känner sig så jäääääääkla sladdrig. Inte klokt så sladdrig jag är! O sen att man har en garderob fylld med kläder men kan knappt ha något. Blä!
 
 
 

Lördag

Liten uppdatering sedan sist

Torsdag: blev en promenad på morgonen. Kommer inte ihåg hur lång tid de tog då jag stannade o pratade en stund med en bekant.

Fredag: hade en dålig morgon så gick till dagis o va totalt ute i o gick i 80 minuter. Behövdes så pass trött som jag var. Resten av dagen var sjukt dålig. Mitt psyke vari botten så vill inte ena nämna något mer.

Lördag: varit mycket bättre idag som tur är. Lagom peppad när jag kunde dra på mig mina bia brazil träningsbrallor igen även om de satt åt en del i magen fortf. Utan o tveka skönaste träningsbyxan.  Så brassade iväg på en morgonpromme i solen. Var ute i 40 min i en riktigt bra fart. Kan de varit all choklad igår som satte fart på den energin? Gjorde även övningarna när jag kom hem o hade en tjej här hemma som skulle underhålla mig samtidigt. Känns verkligen att just dessa övningar hjälper så mkt! Helt otroligt även om de känns som jag har världens sladdrigaste kropp så har jag ändå förhoppningar om o kunna komma tillbaka där jag var, ja magen kommer ju aldrig bli som den jag vill ha men lider inte av det längre. En stor övervikt o 2 graviditeter sätter ju sina spår men man kan alltid göra det bästa utav det. Känner att kosten har funkat bra dessa dagar förutom lite överflöd av onyttigheter dessa två kvällar. Tillåter mig själv o ha ätardagar men måste va i måtta.

Ja vanligt svammel om allt o inget som vanligt, nej nu ska jag försöka sova för imorgon vaknas Kolmården så det får bli min motion imorgon. 




Onsdag

Ja då var de redan onsdag. Tiden går så fort! Varit en bra dag. Gick till dagis idag och sedan fortsatte jag o S o gå en sväng så blev 55 min varav några min spenderades på dagis. Blev svettig som en gris av o dra vagnen. Såg att de skulle bli soligt imorn igen så går nog då med. Körde mina övningar nu på kvällen då S ville äta direkt när vi kom hem efter prommen. 

Jag längtar så dant tills jag kan åka till gymmet o köra igen kroppen. Jag gjorde ju de första gången när A var 5 veckor så efter nästa fredag ska jag nog ge mig på de. Självklart enkelt, lätt o lugnt för o känna sig fram så inget går galet till. Men har jag återhämtat mig så pass bra så borde de inte va några problem. 




Dagarna rullar

Lite kortis uppdatering:
 
Söndag: Gick med A i 60 min.
Måndag: Körde träningsprogrammet.
Tisdag: Ja vilket är idag. Dagarna bara rinner iväg. Var och gick en rask promenad på 40 min på gymmet. Utmanade mig lite men i slutet kände jag verkligen hur trött jag var i bäckenet. Men vilket problem jag har med träningskläder! Blö allt åker upp så jag blir tokig, Brösten och buken tar alldeles för mycket plats i mina tröjor så allt blir magtröja typ. Men har iaf lugnat ner mig lite angående min kropp, en dag i taget och äta bra och röra på sig så borde ju något hända. Måste sluta stressa. Herregud jag fick barn nyss. 
 
Två av grejerna jag åt igår.  Äpple med kanel och en riskaka med jordnötssmör. Sen en tallrik med bulgur, nötfärs o lite sallad. Provade även o göra pannkakssmeten lite tjockare o gräddade i våffelgärnet ooooooomy så gott de blev, kvarg och jordgubbar och man är i himmelen.
 


 

Mina mått och minus nu efter 2a graviditeten

Jahopp. Ska väl kanske dokumentera nu hur det går, speciellt måtten. Mätte mig igår, 3 veckor efter förlossningen.
 
Vikt
Vikt sedan förra vägningen:
 
Kvar till vad jag vägde innan graviditeten: 14,4 kg
 
Mått
Arm som störst: 
39 -> 32 -> 34 -> 29 ->32(0)
Under byst: 99 -> 83 -> 91 ->78 -> 82 (0)
Vid naveln: 97 -> 75 -> 91 -> 68 ->79 (0)
Buk som störst: 124 -> 89 ->114 -> 81 -> 101 (0)
Röv som störst: 125 -> 106 -> 119 -> 98 -> 109 (0)
Lår som störst: 77 -> 59 -> 64 -> 57 -> 59 (0)
 
Jag tänkte jag skulle spara de måtten som jag har haft sen den dagen jag började 2011. Det är de första måtten som står, sedan är det de måtten som jag hade innan jag blev gravid med A, sedan de måtten jag fick efter graviditeten med A, sedan måtten jag hade innan jag blev gravid med S och sist vart jag står nu efter graviditeten med S. Jag har ju lite o jobba med om man säger så. Målet är att de understrukna måtten ska bli samma som de i fet stil. Huga! Problemområdet är ju såklart buken där det även är som mest skillnad. Dock håller ju magen på o drar ihop sig fortfarande så kan ju hoppas de går rätt fort ändå. 

Gymmet och jobbiga tankar

Ja dagarna rullar ju på och äntligen fick jag i mig något o äta förutom bananen jag käka innan jag for till gymmet. Pöh ensam med S o hon har inte varit nöjd samtidigt som hemmet behövs städas.
 
Igår var jag på gymmet för första gången och jag har saknat det såååååå mycket. Gick bara 30 minuter på löpbandet så var inte så mkt mer men vad härligt det var o få andas lite annan luft. Även nu på förmiddagen var jag ju iväg och gick 45 min på löpbandet och åkte sedan hem o gjorde övningarna. A låg bredvid mig och försökte härma. haha. 
 
Nu åt mina tankar. Vilket är jäkligt jobbiga sådana just nu. Jag skrev för någon vecka sen eller så att jag inte kände mig stressad med o gå ner dessa kilon, men just nu mår jag hemskt dåligt över dom. Dels för att vågen typ går uppåt istället känns de som? Känner mig riktigt ledsen över hur jag ser ut och allt hänger, man ser ju vilket håll tyngdlagen går åt om man säger så. Inga kläder passar o typ skäms o visa mig. Magen hänger, röven hänger om något (platt, hängig och bred) o brösten är alldeles för stora för att jag ska trivas o de är överallt och helt plötsligt fick man världen ryggfett igen .Det ända som finns kvar som man kan se någon ynka kontur av är axlar och baksida lår, resten är övertäckt med fett o hänger. Jag känner mig likadan inombords som jag gjorde förr o jag hatar o känna såhär för jag vet hur dåligt jag har mått över de förut. Jag vet att det är oförskämt av mig o säga så när jag har fått det finaste man kan få här i världen men om man inte trivs och inte känner sig glad över sig själv, hur ska man då orka vara en glad mamma? När man för första gången i sitt liv började o känna sig nöjd så är man tillbaka på ruta 1 igen, Nej jag måste tänka positivt, jag kommer förhoppningsvis tillbaka där jag var någongång. 
 
 

RSS 2.0