Torsdagsmorgon

O där var träningen och frukosten klar för dagen. Vet inte va det är med mig men har världens driv just nu. Hängde på låset kl 06. Borde vara astrött men är inte det. Har en dotter som är största sovmorgonälskaren så det är riktigt skönt. Men blev lite uppvärmning (som var sjukt seg) men sen körde jag armar och bröst och gick asbra och tungt var det med. Avslutade med 10 min nervarvning på löpbandet.
 
 

Fullt ös!

Men yes! Drog till gymmet nu på kvällen och drog i med en redig powerwalk. Härligt värre var det. Blev 50 minuter. Fick såntdär lyckorus and i löööööv it! Påt imorn igen vid 06!
 
Åt en härlig lövbiffgryta till middag och nu efter träning blev det kvargglass, svingott!
 

Dilemma babysim

Jag har alltid velat gå på babysim och nu när Alva är här så vill jag ju så gärna gå på de med henne. Men samtidigt drar jag mig för det så himla mycket. Det där med att visa sig i bikini är ju inget jag hurrar över. En mage som är som sladderdeg o bristiningar. Skulle ju kunna köpa en baddräkt men det är inte så mycket jag direkt. 
Alla andra kommer va som pinnar o en annan kommer dit som världens fläskdoris.
 
Aja bara att vänta lite o träna järnet så kanske man kan gå annars får de bli helkroppsdräkt.

Mumsig frulle


Rygg/axlar och god frukost

Var tidigt på gymmet idag med. 06.25 stog jag och värmde upp på löpbandet. Blev ett rygg och axelpass. Att köra styrka på morgonen kändes asbra. Kände mig pigg och tog i en hel del. Ska fortsätta och köra styrka på morgonen och kondition på dagen/kvällen. Avslutade med 10 min nervarvning på löpbandet.
 
Slänger i mig en frukost nu, 2 flatbröd med en ostskiva på varje, halv avokado på den ena och en halv tomat på den andra och så lite citronpeppar på de. Mums!
 
Nej nu har jag hela dagen framför mig så nu ska jag gosa med min bebis.
 
 

Bra start på veckan - no excuses

Jag har redan min träning avklarad för denna dag. Var på gymmet redan kl 6 imorse och körde 45 minuter pw på löpbandet. Aldrig tränat så tidigt men det var skönt och komma upp då och det var fler som tränade än vad jag hade tänkt mig. Kände i kroppen att jag varit sjuk så tog imot lite men gick på ändå. 
 
 
Jag vill verkligen detta så himla mycket! Jag har verkligen ett mål med mig själv, en dag ska jag vara där - och stanna! Detta är något jag gör för mig själv och ingen annan. Både ett intresse och ett mål! 

Härlig söndag

Skön söndag såhär långt. Äntligen frisk så blev en sväng till gymmet. Körde inte så hårt utan körde igenom kroppen. Riktigt skönt. Blev lite blandning med både fria vikter, maskiner och kroppen som motstånd. En övning som jag varit rädd för o köra nu efter graviditeten är knäböj ( känns som allt mellan benen ska åka ut i en sån övning ;)), så körde lite på tekniken utan vikter och det gick jättebra och kändes inte alls konstigt.
 
Längtar tills jag kan lägga upp mitt träningsschema ordentligt. Ska på efterkontrollen på torsdag så ska höra lite med barnmorskan och se vad hon säger. Är en stor, fet och sladdrig flodko. Saknar kroppen som var innan graviditeten för jag hade kommit en bra bit på vägen.
 
Åt en underbar frukost efter träningen och blev en smoothie gjord på hallon, jordgubbar, lite kokos, proteinpulver och kvarg och ett flatbröd med en ostskiva och ett ägg.

Fredagsmys

Fredagsmys! Imorn bitti är det tagg till gymmet!

På bättringsvägen

Äntligen är jag på bättreingsvägen. Varit utan röst i typ 4 dagar. Snacka om hes och rethosta till förbannelse! Men det har lättat och känner mig riktigt skaplig och då är det ju ändå morgon än så länge ( man mår ju alltid sämre på morgonen). Men ska vila idag och imorgon med så kan jag försöka tills helgen och träna så jag blir FRISK ordentligt. Är sämst på o bli frisk innan jag drar igång och tränar. 
 
Vill verkligen loosa 4 kg tills dopet som är om 1 månad (vet inte varför jag vill tappa just den siffran men är bara något jag fått för mig). Dock kan det vara för att då är jag nere på ensiffrigt som är kvar tills jag är på min startvikt och dels för att jag bara vill tappa så mycket som möjligt och 1 kg i veckan är ingen omöjlighet.
 
Så imorgon skippar jag nog och väga mig, dels för att inte ha superångest över vad som står på den nu när jag varit sjuk (dock var det ju minus förra veckan trots sjukdom) och för att jag helt enkelt inte känner för det.
 
 
 
 

Eat clean, train dirty

Yeah right. Hatar o va sjuk så jag går under snart. VIll träna nuuuuuuuu!! Har typ tappat rösten men är skapligt bra i luftvägarna. Jaja, bara ge det tid så är jag där på nolltid. Bara att det måste vara 110 % fokus på maten istället. 
 
Vill ju så gärna dra igång med mitt träningsschema för jag tror det kan bli helnice! Ska skriva mer om det när jag väl börjar med det och lite mål och uupplägg.

Underbart väder!

Åh massa sol här MEN svinkallt och jag hostar och snorar ihjäl mig typ. Vill verkligen ut på en långpromenad i detta väder men det får vänta tills man är frisk. 
 
Vi ska ha dop för Alva 23/2 och jag har ett litet minimål att tappa så mycket som möjligt tills dess men känns som om det är lååååååååångt ifrån möjligt när man ska vara såhär pissig. Är lite mer än 4 veckor kvar o 4 kg känns som om det skulle gå men det känns på tok för lite. Grrr. Anledningen vf jag vill tappa så mkt som möjligt tills dess ( vill annars skynda långsamt för vill inte bli hängig i kroppen) är för att jag vill känna mig skapligt fin på min dotter dop. Alla kommer väl fota och hålla på och jag hatar redan nu o va med på bild.

Veckans mått och vikt

Vikt
Veckans vikt:
 - 0,8 kg
Total viktnedgång sedan 3/12 : - 5,3 kg
Kvar till startvikt: 11,2 kg

Mått
Arm som störst: 
39 -> 32 -> 34 -> 33 (0)
Under byst: 99 -> 83 -> 91 ->88 (0)
Vid naveln: 97 -> 75 -> 91 -> 84 (0)
Buk som störst: 124 -> 89 ->114 -> 101 (0)
Röv som störst: 125 -> 106 -> 119 -> 115 (-1)
Lår som störst: 77 -> 59 -> 64 -> 63 (0)

Kommentar: Oj det minuset trodde jag inte! Inte lyft ett finger typ den här veckan och ätit utanför ramarna en hel del. Så blev bara 1 cm på röven mindre men alltid något.
 
Så himla skönt att det "bara" är 11,2 kg kvar tills innan jag blev gravid (tappat ca 15 av dom), snart ensiffrigt, löööööv! Så snart kan jag fortsätta på mina - 24 kg. 
 
Kollade lite gamla mått och så. Det som är lite roligt är om jag kollar på vad jag väger nu och när jag stog på samma siffra då jag gick ner innan graviditeten så är jag några cm smalare överallt nu än då. Känns ju som om det borde vara tvärt om efter som jag varit gravid, men kanske har o göra med att jag har byggt en del muskler under tiden? Jaja, jag är glad iallafall över det.

Det där med ljust bröd

Fortfarande dålig. Blir galen snart. Skulle såklart till BVC med Alva och orkade knappt ta mig dit eller bära henne. Men hon går såklart först så var bara att ta mig dit. 
 
Till det jag skulle skriva om. Äter oftast inte så mycket bröd, och om jag gör det är det grovt (ibland gjort utan mjöl) och hemmabakat (alt köpt ibland). Men min käre sambo äter såklart ljust o köpt bröd. Jag väljer att inte äta så mycket bröd, dels för jag känner mig svullen av det och det inte är så nyttigt med ljust och för att man inte håller sig mätt. Idag var jag stressad och kylen typ ekade så fick de bli hans tråkiga ljusa bröd och det påminde mig verkligen om att det bara är luft. Vart hungrig typ direkt igen. Nej bättre och äta fiberrik mat och mycket protein. Det håller man sig mätt på!

Abstinens

Jag har riktigt abstinens efter träning! Fortfarande trälig i halsen och har börjat o snora. Grr. Blir fett okoncentrerad med maten med när jag inte kan träna. Skärpning!
 
Har i alla fall lagt upp mitt träningsschema tills den dagen jag kan börja träna kroppen som vanligt igen och jag läääängtar. Kommer gå så bra för blir inte alls så mkt jag lämnar Alva med hennes pappa för att åka till gymmet och när jag ska köra kondition så ska jag försöka o ta powerwalks med henne istället. Allt kommer bli så mycket lättare sen när vi flyttat till vårt hus.

Halsont o skit

Blä! Har haft ont i halsen sen i lördags. Kännt mig hängig i kroppen men idag har jag inte haft så ont men har lyssnat på mig själv och inte tränat idag. Förr var jag så att så fort jag kände mig liiiite bättre så åkte jag o tränade. Så får se hur det ser ut imorgon! Så denna vecka är jag bara glad om vågen och måtten står stilla och inte är plus.
 
Liten för och efter bild på ca 1 ½ månad. Kanske inte så asstor skillnad men buken är -12 cm iaf. Känner det på mina kläder så det är skönt.
 
3/12 - 15/1
 
 
 
 

Veckans träning

 
Kommentar: Detta blev veckans träning. 310 minuter, 6/7 dagar. Inte riktigt nöjd och med råge på det så har jag börjat få ont i halsen, skitkul! Jag är ju taggad för träning men får se hur jag mår imorgon. Kanske att jag kan gå en lugn promenad med vagnen, återstår och se imorgon för vill INTE bli värre.

Promenix

 
Hela min lilla familj tog oss ut och sladdade i snön i 55 minuter. Riktigt skönt var det och kylan nöp i kinderna. Var inte på topp i kroppen kände jag men trampade på ändå och brände lite över 500 kalorier. Nice!
 
Var igår och svulla gärnet igår hos ett par kompisar så idag känner man ju lite ångest men tur att det kommer nya dagar och är inte alls sugen på skit idag ist.

Fredag och helkropp

Var iväg till gymmet i förmiddags och körde igenom hela kroppen. Körde alla övningar i maskiner för lite variation ( har ju mest kört fria vikter). Tog väldigt låga vikter på benövningarna. Benpressen körde jag bara 30 kg, tar annars 200 kg så kändes lagom fjuttigt men måste ju vara försiktigt nu .Magen fick bli plankan på knäna (orkar inte mer än så länge). Avslutade med 30 min pw.
 
Frågade även om lite hjälp för något jag alltid velat lära mig är marklyft men inte vågat på det själv för känns som det är en övning som man lätt kan skada sig på om man gör fel, men fick hjälp med tekniken och gjorde några med bara stången. Snacka om att man är så svag i magen, blev så himla svankig direkt. 
 
Smoothie gjord på kvarg, jodgubbar och proteinpulver.

Veckans mått och vikt

Vikt
Veckans vikt:
 - 1,4 kg
Total viktnedgång sedan 3/12 : - 3,5 kg
Kvar till startvikt: 12 kg

Mått
Arm som störst: 
39 -> 32 -> 34 -> 33 (0)
Under byst: 99 -> 83 -> 91 ->88 (-1)
Vid naveln: 97 -> 75 -> 91 -> 84 (-2)
Buk som störst: 124 -> 89 ->114 -> 101 (-1)
Röv som störst: 125 -> 106 -> 119 -> 116 (0)
Lår som störst: 77 -> 59 -> 64 -> 63 (0)

Kommentar: ÅH! -1,4 kg sedan en vecka tillbaka. Riktigt kul. Har 12 kg kvar till startvikt innan jag blev gravid. Längtar tills det är ensiffrigt för då äre inte långt kvar till mitt första mål, att just komma ner till startvikten.

Torsdag

Hade tänkt att ta en vilodag men gick en liten promenad på 35 minuter för o få lite luft. Tycker inte om o sitta still, så är det. Imorgon blir det gym och det ska bli riktigt skönt. Ska försöka gå igenom hela kroppen men de regioner jag har fött barn med blir det nog bara kroppen som motstånd. 
 
Jag måste verkligen börja jobba med mig själv.
Detta börjar gå åt fel håll igen och vet inte vad jag ska ta mig till snart.
 
En kvällis

Spellistor

 
 
Jag har en träningslista på spotify som jag har när jag tränar. Men har nu kommit på att den kanske skulle behövas delas upp i två olika för när jag kör styrka vill jag ha tunga aggresiva låtar och när jag kör cardio vill jag ha peppande partylåtar. Låten här uppe har jag gillat i många år och är en sån låt man inte tröttnar på och jag ÄLSKAR och köra den till ett styrkepass på högsta volym. Killing in the name av Rage against the machine. 

Mammaledig = ta det lugnt?

 
Jag kan verkligen inte sitta still! Bara för att jag är mammaledig betyder det inte att jag vill ligga hemma på soffan o slöa. Då blir jag rastlös och stressad. Känner för tillfället att det går i ett dock. (flytt till hus, dop och foto). 
 
Efter att vi hade varit och gått igenom besiktningen på nya huset så var jag riktigt hängig och trött i kroppen men nu på kvällen så piggna jag till o tog mig en 40 minuters pw som gick undan kan jag lova men han och tänka på hur jag skulle lägga upp min träningen sen när T börjar jobba om en vecka. Kom fram till att det kommer gå alldeles utmärkt! Blev totalt överlycklig och lättad. Många styrkeövningar kommer jag kunna göra hemma de gånger jag inte kan ta mig till gymmet (mer motiverande och träna på gymmet dock). Den dagen jag kan träna helkropp ordentligt så har jag det upplägget så det kommer gå kalas.
 
Allt går bara man vill!

Sås-oman

Jag år en sådan person som ÄLSKAR såser och röror. Men många är ju så feta och kaloririka så har alltid försökt och ta lite av det, speciellt när jag gick ner i vikt innan jag blev gravid. Har ju ätit kvarg förr och så som mellis men inte tänkt på att man kan göra kalla såser för det har inte klingat i mina öron men nu i efterhand fattar jag inte hur jag inte har börjat med det tidigare! Gjort tzatziki på kvarg, en dillsås på kvarg, ja o det blir så himla gott! Har bara i saker som är bra med så från att en sås kan vara onyttig till att göra den nyttig är så kul! 
 
<3
 
 
 
 

Mums med kycklingsallad

En liten simpel kycklingsallad som jag åt till lunch gjord på kycklingfile i ugn (som jag sedan skurit i tunna skivor), fetaost, tomat, gurka, blandsallad och avokado. Smakade mumma och hittat perfekta läget på vår ugn för o få köttet så mört och fint. Vill ha det hela tiden typ.
 
Ett tips på att inte ta för mycket mat är och äta på en liten tallrik. Det gör jag och tycker det är riktigt smidigt.

Ny vecka, ny möjligheter

Underbart. Måndagar är bra tycker jag, en ny vecka som man kan kötta på o utmana sig själv med både mat och träning. Körde axlar och rygg idag. Gick riktigt bra och TUNGT var det. Älskart! Ska ge mig ut på en pw med barnvagnen sen så hon med får lite luft.
 
Nej nu ska jag göra storkok med kyckling!

Make it a lifestyle not a duty

DÅ / NU

Tankar kring mitt första mål

Sitter och har tankar kring mitt första mål, dvs komma tillbaka till den vikten jag hade kommit till innan jag blev gravid så jag kan fortsätta där jag var. Men nu i efterhand så har jag tänkt efter lite och jag har ju även en till grejer som förändrar mig och det är ju måtten. Vet ju inte alls om måtten och kilona hänger ihop nu efter en graviditet. Ska bli kul och se om de går hand i hand ner till utgångsvikten eller om det går fortare med måtten eller vikten. Tur jag har sparat måtten så jag har något och utgå ifrån. För det är verkligen helt otroligt vad en kropp kan förändra sig och magen är ju typ "platt" nu MEN väldigt sladdrig så den drar väl fortfarande ihop sig får man hoppas. 
 
 

Veckans träning

 
Kommentar: Så blev veckans träning. Totalt 370 minuter. Tränat 6/7 dagar. Känns riktigt skönt att vara igång och kan bara bli bättre. Avslutade denna vecka med 45 minuter promenad med min familj ute i skogen. Längtar tills imorgon då det är en ny dag full med nya möjligheter.

Morgonpromenix

Låg och drog mig i sängen med mina underbaringar och smsade lite med Josse och kom fram till o ta en promenix. Blev riktigt glad när jag såg att solen lyste och blev riktigt pepp så tog på mig kläderna och gick ut. Gick i nästan 1 timme, inte riktigt pw utan mer en pormenad. Behövs det med.
 

Rygg/biceps

Gud, jag känner mig helt manisk! Vill bara träna typ hela tiden! Att man kan gilla något så mycket. Önskdade bara man kunde ha Alva med sig sen när Tomas börjar jobba igen men ska lösa det på något sätt iaf. Åkte till gymmet nu på kvällen och var verkligen inte många där och jag pressade på utav bara fan och utmanade mig själv med många övingar utan att förlora tekniken. Svett och glad var jag när jag kom hem.
 
Längtar tills jag kan köra ordentligt med hela kroppen för just nu känns det lite enformigt så jag kan lägga upp träningen ordentligt för just nu är det lite som det där men kör både styrka och kondition på samma dag för tillfället för o få komma igång lite med båda och sedan kan jag lägga upp det var för sig. 
 
Rygg:
- Smala och breda latsdrag (körde superset på dom)
- Rodd i maskin
- Enarmsrodd med hantel
- Ryggresningar
 
Biceps:
- Bicepscurl
- Hammercurl
- Cablecurl
 
Avslutades med 20 min pw
 
 
Ätit bra förutom att jag käka ute med mina vänner, Tomas och Alva men åt bara tills jag var mätt sen fick det vara så känns okej ändå. Gjorde en sjukt god smoothie nu ikväll på kvarg, frysta jordgubbar och hallon och lite vaniljproteinpulver. Sjukt gott och är inte alls sugen på massa skit. 
 
 

Suunto M2

Nu har jag äntligen fått mitt paket med pulsklockan som jag har suktat efter en tid. Blev en Suunto M2 och tänkte inviga den ikväll på gymmet. Blev en rosavit så den matchar mina träningsskor. Köpte den på outdoorexperten.se
 

Veckans mått och vikt

Vikt
Veckans vikt:
 - 0,7 kg
Total viktnedgång sedan 3/12 : - 2,1 kg
Kvar till startvikt: 13,4 kg

Mått
Arm som störst: 
39 -> 32 -> 34 -> 33 (-1)
Under byst: 99 -> 83 -> 91 ->89 (0)
Vid naveln: 97 -> 75 -> 91 -> 86 (-2)
Buk som störst: 124 -> 89 ->114 -> 102 (-2)
Röv som störst: 125 -> 106 -> 119 -> 116 (-1)
Lår som störst: 77 -> 59 -> 64 -> 63 (0)

Kommentar: Woho! Minus! Riktigt bra minus på centimetrarna. Vågen var ju inte så stort minus men det är ju alltid åt rätt håll. Inte klokt vad magen drar ihop sig fortfarande. Hela 12 cm sedan 3/12 och mer ska det bli. 
 
Efter denna typ 1 ½ vecka känner jag stor skillnad på kroppen. Inte alls så svullen och blä utan känner mig konstigt nog stark. Älskar känslan.

""Hoppas" gör en fet"

Har ni facebook tycker jag ni ska "gilla" mamma fitness sweden som Olga har. Älskar när jag kollar FB några gånger om dagen så har hon alltid skrivit något peppande som är rakt på sak och inget dallt. 
Rubriken "Hoppas" gör en fet är ett citat henne och jag håller fan med. Vill man något så måste man kämpa, går inte att hoppas. Alla kan bara dom vill och så ska det bli för min del. Jag var på god väg innan graviditeten och ska tillbaka dit igen och ännu längre ska jag även gå!
 
Har kollat på Transformers nu på kvällen med min dotter och Tomas och han drar fram chipspåsen som blev över från nyår och satt och gluffsa ur den ½ meter ifrån mig men jag tänkte då inte ge mig och smaka utan han satt där med mina favoritchips och jag var inte ens sugen. PEPP!!! Dock har jag som tidigare inga förbud mot mig själv utan jag väljer helt men tänker vara duktig och försöka bara äta något onyttigt som är begränsat på helgen, dvs inte köpa hem en stor chipspåse som går att äta upp helt själv om man vill utan något litet som är slut när det är slut och inte finns något mer och ta av.

Triceps och axelpass

Åkte till gymmet vid 10tiden. Fy farao vad bilar det var där, letade parkering hur länge som helst kändes det som. Osmidigt som fan att dom alltid ska ha olika cuper så dom tar upp alla parkeringar för dom som ska till medley för att träna/bada.
 
Dock var det nästan tomt inne på gymmet så jag körde mitt race där inne.
Körde axlar/triceps och 30 minuter pw. 
 
Axlar:
- Sittande axelpress
- Hantellyft åt sidan
- Hantellyft framåt
- Utåtrotation
 
Triceps:
- Pushdowns (utmanade mig till max så svetten rann ordentligt)
- Tricepspress
- Kickbacks
 
 
 
 

Upplägg med träning

Sitter och gör ett litet upplägg för morgondagens träning. Ibland känner jag mig så sjukt fantasilös när det gäller övningar. Vill få ut så mycket som möjligt av passet. Kan ju bara köra "som vanligt" med överkroppen (dock inte bröstmusklerna då jag ammar så för mig man ska ta det ganska lungt med dom då)  än så länge och bara lätta styrke och knipövningar för bålen och benen (efterkontrollen är 31 januari och det är sjukt lång tid kvar tills dess). Har alltid haft benen som favorit att träna men är peppad för överkroppen så bra att jag lägger fokus där nu så jag inte tröttnar. Vill få till ett par snygga armar och axlar - och det ska dom bli!
 
Men något som jag är helt chockad över är att hur jag har skött maten sen förra veckan (bortsätt från nyår då som ändå var skaplig). Jag älskart kan jag säga. Inte ens sugen på något skit och jag uppmanar min sambo att låta bli allt skit med (även fast han hatar nyttig mat).
 
Jag säger inte att jag bantar, för det är inte under en period jag vill ha det såhär, jag vill ha det som en livsstil, det är såhär jag vill fortsätta att leva med bra mat och träning och det har jag sagt sedan jag började för 2 år sedan.

Onsdag

Var på gymmet redan kl halv 8. Skönt! 
 
- Lätt styrka för bålen
- 15 min cykel
- 20 min pw
 

Lax med röra

 
Gjorde något så förbannat gott till middag idag.  Gjorde en röra på kvarg, spenat, dill, salt och peppar och lite fetaost. Körde in lax i ugnen och sperverade upp på ett salladsblad (mest för syns skull). Snabbt, gott, enkelt och nyttigt!

Bra start på 2013

Riktigt bra start på 2013. Åkte till gymmet när det öppnade kl 11 och trodde man skulle va typ själv men icke, helt fullproppat. Men värmde upp på löpbandet och så var det tomt bland fria vikterna så gick dit och körde igenom rygg, armar, lite axlar. Ökade vikterna på typ alla övningar sedan förra gången så var så himla skönt med bra musik i lurarna och köra sitt race. Avslutade med plankan på knäna 30secx3. Magen orkar ju inte allt för mycket så tar det lite lugnt med den, sakta men säkert. Avslutade med 20 minuter på löpbandet och knallade utav bara fan. Hade riktigt mycket energi.
 
 
Sen nu på kvällen så gick jag och Josse en pw på 50 minuter. Riktigt skönt i friska luften.
 
 
Min lilla pärla är redan 6 veckor idag. Vissa kanske anser att jag tränar för tidigt men jag mår bra och har inga komplikationer eler ont någonstans och det stärker mitt innre att få träna. Jag är försiktig med magträning, ja bålen över huvudtaget. Det ända stället jag känner mig svag i är just magen, konstigt det där att nu såhär efter graviditeten så fattar man verkligen hur mycket man använder magen i allt som man inte tänkt på innan.
 
 
 
 

RSS 2.0