Mattorka

Åh har dom senaste dagarna haft väldigt svårt att komma på vad jag ska äta till middag. Kommer verkligen inte på något även fast vi har hela frysen full av både fisk, fågel och kött.

Kom gärna med ideér på god och enkel mat =)

Kommentarer
Postat av: Jannica

Jag brukar göra fisk i ugnen. Torskfilé, kryddat med citronpeppar, chili, svartpeppar och örtsalt (gillar starkt ;P), hackad lök och tomat som jag lägger fisken på sen grädde och in i ugnen. Ca 40 min om fisken är fryst annars kortare tid :)



Kött, kanske skiva köttet och göra grillspett i ugnen? Köttgryta, kött i ugnen med någon ost på kanske. Hoppas du kommer på ngt :)

2011-02-03 @ 15:13:03
URL: http://jannicaaenneby.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag är medlem i Viktklubb, där man fyller i mat och motion varje dag. De räknar också ut då hur mkt man bör äta för varje dag.

Men det borde finnas något liknande någonstans på internet och gratis tycker jag!



Kul att du också börjat med Zumba hemma, haha! :D



Tips på god och enkel mat: Tortillapizza är superenkelt och snabbt att göra och "degen" blir väldigt mycket mindre kcal än vanlig pizza. Grytor är enkelt också, tar lite tid bara, men gör man mycket så har man ju länge. Mättar bra också så jag brukar hoppa över kolhydrater till.



Lycka till!

2011-02-03 @ 15:40:51
URL: http://smalpariktigt.blogg.se/
Postat av: Anna

Tortillapizza är egentligen bara ett tortillabröd som du kör in i ugnen. Släng på lite allt möjligt som du tycker är gott. Jag brukar ha grova tortillas och tacosås som tomatsås, sen lite rökt skinka eller kalkon på och kanske lite spenatblad och några bitar mozzarella. In i ugnen på 175grader i ungefär 5-10 minuter. Sen slänger jag på en klick lättcreme fraiche när den är klar. Jag brukar bli mätt på en sådan "pizza" också så...



Överlag skulle jag tipsa dig om att använda ugnen till matlagning, det går snabbt på det sättet att du slipper stå vid spisen hela tiden och så slipper man ju ofta smör/olja. Plus att det blir mycket smaskigt! :D

2011-02-03 @ 22:25:16
URL: http://smalpariktigt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0